L. Stankūnaitė ir A. Ūsas jautėsi nekaltai apkaltinti, rodo slapti įrašai

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad slapta buvo klausomasi seserų Laimutės Stankūnaitės ir Violetos Naruševičienės, dabar mirusio Andriaus Ūso pokalbių su tėvais, draugais, šeimos nariais ir teisininkais.

Drąsiaus Kedžio galimų bendrininkų – Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės – bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas viešina pokalbius, kuriuos 2009-ųjų rudenį slapta užfiksavo policijos pareigūnai.

Paaiškėjo, kad slapta buvo klausomasi seserų Laimutės Stankūnaitės ir Violetos Naruševičienės, dabar mirusio Andriaus Ūso pokalbių su tėvais, draugais, šeimos nariais ir teisininkais. L.Stankūnaitė ir A.Ūsas pokalbiuose dažnai piktinosi teisėsauga, kad ji negali sustabdyti skleidžiamo melo, nereaguoja į jų skundus, viliasi, kad pagaliau paaiškės tikroji tiesa.

„Aš netikiu, kad jie tylės“, – viename pokalbyje sako L.Stankūnaitė, omenyje turėdami kaltinimų pedofilija sulaukį teisėją Joną Furmanavičių ir kitus. Ji reiškė viltį, kad kai bus ištirta sesers mergaitė, melagingi kaltinimai baigsis. Viename pokalbyje su savo tėvu ji sakė, kad buvęs sugyventinis D.Kedys jų vaiką kaip šunį išdresiravo, ji yra traumuojama tariamos pedofilijos istorijos.

A.Ūsas telefonu, sužinojęs, kad nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius, būgštavo, ką jam dabar daryti, manė, kad reikalinga apsauga.

Prokuratūros duomenimis, kauniečiai R. Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – D.Kedį raginę 2009 metų rudenį nužudyti J.Furmanavičių, V.Naruševičienę, L.Stankūnaitę ir A.Ūsą. Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų. Anot prokuratūros, R. Ivanauskas ir E Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

„Kaltinimus laikau daugiau nei absurdiškais“, – teismui yra sakiusi E.Barauskaitė. R. Ivanauskas teisme taip pat neigė savo kaltę, neigė kurstęs draugą žudyti ir padėjęs išbandyti ginklą.

Jau mirusio kauniečio D.Kedžio galimiems bendrininkams – R.Ivanauskui ir jo gyvenimo draugei E.Barauskaitei - aukų artimieji teisme pateikė civilinius ieškinius. Bendra jų suma siekia beveik 1,5 mln. litų.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune važiuojantis į darbą J.Furmanavičius nušautas iš viso aštuoniais šūviais, automobiliui užblokavus kelią. V.Naruševičienė nužudyta tą patį rytą savo namų tarpduryje šešiais-septyniais šūviais.

Visus minėtus asmenis D.Kedys kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Tačiau dėl pedofilijos teistas vienintelis A.Ūsas, jį teismas visiškai išteisino. 2010 metų balandį prie Kauno marių negyvas rastas D.Kedys, tų pačių metų birželį – A.Ūsas.

Teismas antradienį baigė skelbti garso įrašus ir bylos nagrinėjimą tęs rugsėjo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Dar vis yra naivių kedyno gerbėjų.Nejaugi jūs nesuprantate,kad tie telefoniniai pokalbiai yra,jie neišgalvoti.O Venckienė puikiai suprasdama,kad bus blogai,formaliai išsiskyrė su vyru,"atsikratė"turto,ir pagaliau pabėgo į nusikaltėlių prieglobstį,JAV.O kas yra kas,teismas išaiškins,tik kaip tuomet elgsis fioletiniai naivuoliai?

vaikis

vaikis portretas
venckienas sugrazint pedofilai neprasys, nes reikes nurodyt priezasti.irodymai tai skysti kaip laisvi vaiko viduriai.net amerikos teisejai pamtys, kad byla falsifikuota,todel venckiene gali tik baloj paskest.

jankis

jankis portretas
nejuokinkit jūs pasaulio su tais yrašais,nes lietuvos prakuratūra,o tai pat ir teismais niekas lietuvoje netiki,nebent patys pedofilai
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių