Kur dingo akliesiems ir silpnaregiams paaukoti milijonai?

Kauno apygardos teismas atvertė bylą, kurioje dviem aklųjų ir silpnaregių organizacijoms vadovavęs Rimantas Kugys kaltinamas pasisavinęs daiktų ir pinigų už maždaug 2 mln. litų.

Vos 20 proc. darbingumą dėl silpno regėjimo turintis R.Kugys kaltinamas apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu ir turto pasisavinimu.

Prokuroro Arvydo Rusteikos duomenimis, iš Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo, būdamas jo vadovu, R.Kugys pasisavino materialinių vertybių už 216 tūkst. litų ir daugiau nei milijoną litų. Iš viešosios įstaigos aklųjų ir silpnaregių paramos ir užimtumo centro "Ecce Homo" jis esą pasisavino turto už 260 tūkst. litų ir 560 tūkst. litų.

„Nėra jokių dokumentų, patvirtinančių, kur R.Kugys tuos pinigus ir daiktus padėjo“, – sakė prokuroras. A.Rusteika patvirtino, kad teisme jau keleri metai nagrinėjama labai panaši R.Kugio byla.

Pats kaltinamasis tvirtina, kad abi bylos yra apie tuos pačius pinigus. Esą sumos iš vienų metų balanso persikėlė į kitus metus. R.Kugys tvirtino, kad šitaip jam padaryti patarė Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

„Visos lėšos ir daiktai, kuriuos gaudavome, buvo išdalinti žmonėms. Buvo visi dokumentai su parašais, patvirtinantys, kam ir kiek visko atiduota. Tačiau kai iš mūsų organizacijos atėmė patalpas, dingo ir visi dokumentai“, – kaltinimų nepripažino R.Kugys.

Kaltinamasis tvirtino, kad jis ir tokias pačias negalias turintys organizacijos nariai fiziškai dėl savo negalios negalėjo padaryti inkriminuojamų nusikaltimų.

„Absurdo teatras. Visiems tik ir reikia pinigų. Niekas nežino, kiek silpnaregiams kainuoja gydymas. Ką jie gali apmokėti gaudami 700 litų pensiją? Vien lęšiukai kainuoja 800 litų“, – apmaudo neslėpė R.Kugys.

R.Kugys 2011 metais Socialdemokratų partijos sąraše kandidatavo į Kauno miesto tarybą, tačiau išrinktas nebuvo. Paklaustas apie partiškumą, vyras tik mostelėjo ranka: “Tikėjausi, kad gal kas nors atkreips dėmesį, bet kam čia įdomūs invalidai“.

Byla nebuvo pradėta nagrinėti iš esmės, nes niekur nedirbantis ir invalidumą turintis R.Kugys į posėdį atėjo be advokato. Jis teismo paprašė jam skirti valstybės apmokamą gynėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
alia rimtai kur tie pinigai dingo.lietuva stebuklu zeme.mirk is juoko jeigu nebutu baisu

J

J portretas
Zinoma,uzsienieciams neleisim pirkti,bet uz normalia kaina ir patys nepirksim...,na nebent visai pusvelciui....

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. S a v a n o r i ų paieškai liko 45 dienos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių