Kuo baigsis Skaivos blynelių byla?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje žinoma pramogų pasaulio atstovė Skaiva Jasevičiūtė neteisėtu jos atvaizdo naudojimu valgiaraštyje kaltina bendrovę "Amber Food", buvusią "Vičiūnų restoranų grupę".

Kauno apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje žinoma pramogų pasaulio atstovė Skaiva Jasevičiūtė neteisėtu jos atvaizdo naudojimu valgiaraštyje kaltina bendrovę "Amber Food", buvusią "Vičiūnų restoranų grupę".

Padarė veidu

Byloje argumentus išdėstė trys pusės: S.Jasevičiūtei atstovaujantys gynėjai, "Amber Food" atstovas ir lemtingąjį blynelių restorano atidarymo renginį organizavusios bendrovės "Elitaz", kuri dabar vadinasi "Kūrybos sodas", atstovė.

S.Jasevičiūtė ieškinyje teigia, kad 2011 m. kovo 10 d. Vilniaus prekybos ir pramogų centre "Panorama" dalyvavo "Vičiūnų restoranų grupei" priklausančio restorano "La Crepe" atidaryme. Per renginį S.Jasevičiūtė iškepė prancūzišką blynelį. Vėliau jos nuotrauka atsidūrė "La Crepe" meniu prie "Skaivos lietiniu" pavadinto patiekalo.

"Mane padarė blynelių veidu", – piktinosi pramogų pasaulio garsenybė. Moteris tikino, kad niekas su ja nederino jos atvaizdo panaudojimo valgiaraštyje. Blynelių restorano atidaryme ji tikina dalyvavusi be jokio atlygio. S.Jasevičiūtė kreipėsi į renginio organizatorius dėl nuotraukos išėmimo iš valgiaraščio.

Norėjo prasisukti pigiai

"Kūrybos sodų" atstovai kreipėsi į restoraną valdančią bendrovę, tačiau S.Jasevičiūtės nuotraukos nebeliko tik 2013 m. rugpjūtį, kai teismą jau buvo pasiekęs ieškinys dėl neteisėto atvaizdo panaudojimo. Kauno tarybos nario Visvaldo Matijošaičio valdomų grupių restoranas pakeitė meniu.

"Amber Food" advokatas baksnojo į renginio sutartį, kurioje nurodyta, kad dalyvavusioms garsenybėms buvo sumokėta po 700 litų, buvo pakviesti fotografai, žodžiu, renginys buvo viešinamas. Esą renginio užsakovai buvo įsitikinę, kad organizatoriai už tuos 700 litų buvo suderinę visas sąlygas dėl tolesnio žvaigždės atvaizdo naudojimo.

"Kūrybos sodų" atstovė aiškiai leido suprasti, kad 700 litų už garsenybės atvaizdo naudojimą gerokai per maža suma. Be to, pabrėžė, kad renginio organizatoriai neturėjo jokių pareigų derinti nuotraukas restorano meniu. Tačiau čia pat gavo "Vičiūnų grupės" atstovo atkirtį dėl neaišku kur nusėdusių žvaigždėms numatytų pinigų.

Žalos skaičiavimo formulės

Už neteisėtą atvaizdo naudojimą S.Jasevičiūtės atstovai prašo teismo priteisti 40 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti. Jų skaičiavimo aritmetika tokia: jei per 3 val. trukusį renginį buvo galima uždirbti 700 litų, o S.Jasevičiūtės nuotrauka meniu išbuvo 25 mėn., tai uždirbta apie 1,5 mln. litų.

Atspirties tašku imant minimalų uždarbį, per 25 mėn. galima buvo uždirbti 25 tūkst. litų, o jei skaičiuotume nuo vidutinio mėnesinio atlyginimo – 42,5 tūkst. litų. Dar priskaičiavus 6 proc. prašomų palūkanų, išeina apvali sumelė.

Suprantama, atsakovai prašė atmesti S.Jasevičiūtės ieškinį. Sprendimą dėl neteisėto atvaizdo naudojimo žalos atlyginimo skelbs balandžio 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijona

Marijona portretas
dėkit mano veidą prie blynelių. Atlygio neprašau. Man garbė būti jūsų restorano blynelių veidu.

teisingai

teisingai portretas
Absurdas.....Matjošaitis aptekes pinigais ir gaili kokių tai 40 tūkstančių na ir žmotas...dar jis lenda į politiką..

proto balsas

proto balsas portretas
Koks skirtumas kaip ji atrodo, o jūs, gerbiami komentatoriai, ar norėtumėt, kad jūsų snukelis būtų meniu šalia blynelių pavadinimo? Matijošaitis pasijuto visagalis: gali ir a.a. Kernagio frazes savintis, ir kitų žmonių nuotraukas be sutikino reklamai naudot. Gėda, gėda!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių