Kriminalistai sulaikė neteisėtai pasisavintą beveik 100 tūkst. litų vertės automobilį

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, sulaikė automobilį „VW Touareg“ ir jį vairavusį Rusijos Federacijos pilietį.

Kauno kriminalistai sulaikė neteisėtai pasisavintą beveik 100 tūkst. litų vertės automobilį.

Šių metų vasario 19 d. buvo gautas įmonės (bankroto administratoriaus) direktoriaus pranešimas, kad buvusi uždarosios akcinės bendrovės direktorė, kaip įtariama, neteisėtai pasisavino įmonės turtą – transporto priemonę „VW Touareg“, kurio negrąžino bankrutuojančios įmonės bankroto administratoriui ir be teisėto pagrindo perregistravo savo, kaip savininko vardu bei minėtu automobiliu naudojasi.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, paskelbta automobilio paieška.

Vakar Kauno kriminalistai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, Neringoje, Nidos pasienio kontrolės poste, sulaikė automobilį „VW Touareg“ ir jį vairavusį Rusijos Federacijos pilietį V. R., kuris vėliau uždarytas į areštinę.

Dėl minėtos uždarosios akcinės bendrovės veiklos atliekamas išsamesnis tyrimas. Įtariama, kad šios įmonės vadovai sudarė fiktyvią įmonės akcijų pirkimo pardavimo sutartį su Rusijos federacijos piliečiu bei apgaule nemokėjo muitinės procedūrų mokesčių, todėl draudimo bendrovei buvo padaryta 409 873 litų žala.

Taip pat atliekamas ikiteisminį tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, sukčiavimo ir turto pasisavinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių