Krata kauniečio namuose davė vaisių – aptiktas visas arsenalas senovinių ginklų

  • Teksto dydis:

Darydami kratą bute Kaune muitinės kriminalistai aptiko senovinių ginklų arsenalą.

Trečiadienį Kauno centre esančiame daugiabutyje atlikę kratą, Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai viename iš ten esančių butų aptiko daugiau nei 80 senovinių šaltųjų ir šaunamųjų ginklų.

Pirminiais duomenimis, aptikta pistoletų kulkosvaidžių MP34, StG44, vokiškas karabinas Mauser 98k, vokiškų, prancūziškų, šveicariškų, rusiškų, suomiškų ir kt. šalių durtuvų, durklų, peilių. Taip pat kalavijų, kardų, turkiškas jataganas ir japoniškas peilis.

Pas buto savininką muitinės kriminalistai apsilankė, kai patikrinus jam adresuotą pašto siuntą iš Slovėnijos, šioje rasta sovietinio pistoleto kulkosvaidžio PPŠ spyna. Pastaroji laikoma pagrindine A kategorijos automatinio ginklo dalimi, o leidimai įsivežti tokius ginklus civiliniams asmenims neišduodami.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos, kauniečiui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Buto šeimininkas A. M. tvirtino, kad šaunamieji ginklai deaktyvuoti. Vyras sakė jau keliolika metų kolekcionuojantis, perkantis, parduodantis, besikeičiantis senoviniais šaltaisiais ir šaunamaisiais ginklais.

Visi sulaikyti ginklai perduoti Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistams įvertinti, bus tikrinamas jų įsigijimo ar galimos prekybos jais teisėtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
net deaktyvuotu ginklu bijo geda valdziai visur kolekcionuoti galima pas mus tabu lietuva mat gaila

Anonimas

Anonimas portretas
Oi kaip bijo mūsų valdžiažmogiai savo tautos, oi kaip bijo...kaip būtų sunku prarasti užsigrobtus turtus...

Pritariu Tadui

Pritariu Tadui portretas
Ant kiek silpni jaučiasi valdžiažmogiai savo vietose, kad bijo pakeisti/padaryti pataisas įstatymuose kolekcionuojant archaiškus ginklus. Jataganas....jokas ima iš nevispročių
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių