Korupcijos skandalo įkarštyje STT agentai apsilankė ir Kaune

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį lankėsi ir Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno teritoriniame skyriuje.

Tai BNS patvirtino instituto direktoriaus pavaduotoja Snieguolė Ščeponavičienė.

„Taip, šiandien mūsų Kauno filiale buvo pareigūnai, tiesiog atvyko, atliko savo veiksmus ir išvyko“, - sakė ji.

Jos teigimu, skyriaus vadovas toliau eina pareigas.

„Tikrai vyksta darbas toliau“, - tikino S.Ščeponavičienė.

Paklausta, ar Kauno filialas yra vykdęs bendrovės „Judex“ produkcijos laboratorinius tyrimus, jis sakė: „Taip, pas mus atliekami tie tyrimai, kurie pas mus atvyksta į laboratoriją“.

Ji pasakojo, kad savikontrolės tikslais dėl tyrimų kreipiasi pačios įmonės, o Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atrenka tyrimus valstybinės kontrolės tikslais.

Atostogaujantį instituto vadovą pavaduojanti S.Ščeponavičienė sakė neturinti duomenų apie tai, kad galėjo būti papirkti instituto Kauno teritorinio skyriaus darbuotojai.

Šis institutas pavaldus ir atskaitingas Jono Miliaus vadovaujamai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Pats J.Milius šiam institutui vadovavo 2008-2010 metais, o 2001–2008 metais jis buvo Nacionalinės veterinarijos laboratorijos, kurią pertvarkant įsteigtas dabartinis Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas, direktorius.

Instituto Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Pamakštys BNS sakė, kad teisėsaugos jis apklaustas nebuvo. Jis patvirtino, kad pareigūnai išsivežė instituto dokumentų.

„Daug įvairių tyrimų atliekame, yra buvę „Judex“ (...). Bent jau tiek, kiek aš atsimenu, tai pažeidimų nebuvo“, - tikino V.Pamakštys, paklaustas, ar „Judex“ produkcijoje tikrintojai yra nustatę pažeidimų.

Institutas atlieka rizikos vertinimo ir nacionalinių referentinių laboratorijų funkcijas bei laboratorinius tyrimus maisto ir pašarų saugos ir kokybės bei veterinarijos srityse, taip pat - gamtinio vandens.

STT pareigūnai ketvirtadienį taip pat atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus darbo vietose, P.Gražulio gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė įtarianti, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

STT pranešime žiniasklaidai konkreti įmonė neįvardyta. Nurodoma, kad atliekant tyrimą kratos, poėmiai buvo atliekami ir kiti proceso veiksmai vykdomi keliuose Lietuvos miestuose.

Generalinė prokuratūra neatskleidžia, kiek ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu yra įtariamųjų.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas P.Gražulis sakė nieko nežinantis apie situaciją. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad teisėsaugos veiksmai atlikti dėl šaldytų maisto produktų gamybos įmonės „Judex“, kurioje dirba jo artimieji. Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė yra P.Gražulio sekretorė-padėjėja Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
purtykit purtykit tuos meitelius specus is tos maisto tarnybos, kad žinotų, kad reikia dirbti, o ne kyšius imti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių