Korupcija įtarti Kauno valdininkai sulaukė nuosprendžio

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo kaltu pripažino Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Energetikos skyriaus buvusį vedėją Algirdą Vaitiekūną. Jam skirta 13 tūkst. litų bauda.

Energetikos skyriaus vyriausiasis specialistas bei Energetikos skyriaus viešojo pirkimo komisijos pirmininkas Pranas Urbanavičius toje pat byloje atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, penktadienį pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kauno apygardos teismas apkaltinamąjį nuosprendį priėmė praėjusią savaitę, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl korupcinių nusikaltimų organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atlikę STT Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad tuometinis Energetikos skyriaus vedėjas A.Vaitiekūnas įmonėms iki viešojo pirkimo suteikdavo informaciją apie planuojamus atlikti pirkimus ir padėdavo juos laimėti.

STT pareigūnai nustatė tris piktnaudžiavimo atvejus: dėl viešojo pirkimo Kalniečių parko, J.Petruičio, Žirgo ir Įgulos gatvių apšvietimui atnaujinti, dėl viešojo pirkimo Kauno lopšelio-darželio „Daigelis“ šilumos punkto modernizavimo ir eksploatavimo darbams pirkti ir dėl šiuolaikinės integruotos Kauno miesto eismo valdymo sistemos diegimo.

Kaip skelbė STT, skyriaus vedėjas kaltinamas maždaug penkerius metus nuolat teikęs informaciją vienam privačiam juridiniam asmeniui apie savivaldybės administracijos rengiamą atvirą konkursą šiuolaikinei Kauno miesto eismo valdymo sistemai įdiegti, kurios vertė - apie 71 mln. litų, neteisėtai sudarydamas sąlygas šiam juridiniam asmeniui pasirengti būsimam konkursui.

Nuosprendis per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
Vaitiekūnas vėl nesunkiai išsivyniojo. Toks turėjo seniai sėdėti.

Danute.

Danute. portretas
tai vis sis taS nuveikta, tik gaila. kad uz pavogta vista kalejimas, o cia.. va jei viena kita nuteistu, paragautu, kai matome per tv labai "gero"gyvenimo ten, tai uzsibaigtu ir korupcija,tikrai mailiaus byla kaip i vandeni...

gafas

gafas portretas
Jie ne vieninteliai korumpuoti valdininkai Kauno mieste.Juos nuteisus, nepasibaigs korupcija Kauno mieste.Korupcija klesti ir bujoja Kauno miesto visose savivaldybes institucijoje.Ja isgyvendinti ir sunaikinti reiktu visus "savus" su savu pradininkais isvyti is savivaldybes,surinkti visai nepazistamus specialistus.O suzinojus dragystes ,giminystes rysius atleisti is pareigu,dingtu korupcija ir Lietuva sugriztu i normalu gyvenima.Ir ne tik Kauno mieste ta korupcija ,visoje Lietuvoje ir visose institucijose ji yra.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių