Korupcija įtariamas Kauno teisėjas išėjo atostogauti

Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius, apklaustas kaip specialusis liudytojas dėl galimo neteisėto poveikio kolegai iš Mažeikių rajono apylinkės teismo, išėjo atostogų.

„Kadangi teisėjas mano, kad esant susiklosčiusiai situacijai toliau negali nagrinėti bylų, todėl paprašė atostogų“, – BNS pirmadienį sakė teismo atstovė spaudai Milda Bučnytė.

Teisėjas atostogauja nuo birželio 30 dienos iki liepos 7 dienos.

Prokurorai praėjusį penktadienį pranešė R.Antanavičiui siekiantys pateikti įtarimus dėl neteisėto poveikio kolegai iš Mažeikių rajono apylinkės teismo. Pasak Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovo Martyno Jovaišos, R.Antanavičius yra apklaustas kaip specialusis liudytojas.

„Logiška bus, jeigu mes tęsime savo bandymus jį apklausti (kaip įtariamąjį) ir kreipsimės į Seimą ar prezidentę, prašydami duoti sutikimą traukti baudžiamojon atsakomybėn“, – žurnalistams sakė vyriausiasis prokuroras.

Teisėsauga kol kas neatskleidžia, pagal kokį Baudžiamojo kodekso straipsnį R.Antanavičiui nori pateikti įtarimus. Pasak M.Jovaišos, jis atsisakė duoti parodymus.

Ketvirtadienį buvo sulaikytas to paties Mažeikių rajono teisėjo papirkimu įtariamas Mažeikiuose dirbantis Šiaulių apygardos prokuroras Žilvinas Gžimaila. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Prokuroras nušalintas nuo pareigų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Ž.Gžimaila įtariamas davęs 1 tūkst. eurų kyšį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui, kad šis priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles. Įtariama, kad R.Antanavičius taip pat galėjo daryti poveikį nagrinėjant šią bylą.

Mažeikių teisėjas apklaustas kaip liudytojas, jis teisėsaugai ir pranešė apie jam darytą poveikį.

Kaip pirmadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija, į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl bandymo siūlyti jam kyšį kreipėsi Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Klemenis.


Šiame straipsnyje: Ramūnas Antanavičiusteisėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
O kur? Gal į Tailandą ?

Žopa

Žopa portretas
Pirštai tirpt pradėjo nuo kyšių ėmimo. Reikia skubiai gydyt, nes prames davėjus....

jo

jo portretas
cha-cha-cha konkretus ligonis gal nezino kad ziegzdziai kauno rajone tokius gydo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių