Koncertuose – ramu, o namuose ir su kaimynais – kruvini konfliktai

Kauno medikų akimis viešose vietose susirinkę sutikti Naujuosius metus kauniečiai ir miesto svečiai buvo drausmingi, nepersistengė švęsdami, ką būtų sunku pasakyti apie šventimą namuose su artimaisiais bei bendravimą su kaimynais.

"Šeimos konfliktų buvo pilna", - konstatavo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovai. Kauniečiai pirmąją 2019-ųjų naktį pykosi su antrosiomis savo pusėmis, nestigo ir fizinio smurto. Mušėsi ir su kaimynais.

Antroji gausi iškvietimų grupė buvo vyresnio amžiaus žmonės, kuriems paūmėjo lėtinės ligos.

Medikai lygino, kad ankstesnėmis Naujametinėmis naktimis, iškvietimai aprimdavo apie 1 val. nakties, tačiau praėjusią naktį - nieko panašaus. "Visą naktį neišlipom iš automobilių", - pasakojo medikai. Anot jų, iki 20 val. buvo gauti 136 iškvietimai, o po šios valandos iki ryto - vos vienu mažiau. 

Beje, nors mieste vyko daug renginių, koncertų, medikų pagalbos jų dalyviams neprireikė nei dėl nelaimingų atsitikimų, sveikatos sunegalavimų, nei dėl tarpusavio santykių aiškinimosi.  Net ir Rotušės aikštėje nebuvo nė vieno kreipimosi į čia budėjusius gydytojus.

Medikai stebėjosi, kad šiemet per šventinės nakties incidentus nukentėjo nemažai subrendusių žmonių, kurie atrodytų jau turėtų turėti proto. Iškvietimuose, nesusijusiuose su lėtinėmis ligomis, figūravo 35-45 metų amžiaus asmenys. 

Gauta 14 iškvietimų be jokių traumų, vien tik dėl girtumo. Visi kvietimai - dėl pilnamečių asmenų. 

Tarp nukentėjusiųjų nuo fejerverkų, petardų - taip pat nė vieno nepilnamečio. 

Kaune naktį petardos sužalojo du žmones, o likusioje šalies dalyje, kurią aptarnauja Kauno stotis, užfiksuoti dar septyni iškvietimai.

Abiem atvejais Kaune petardos sprogo dar būdamos rankose. 38 metų vyrui nuo sprogimo buvo sužaloti du pirštai ir ausis, 46 metų vyras apdegė ranką.

Rokų kaime petardos 21 metų vyrui sužeidė akį, Alytaus rajone 32 metų vyrui fejerverkas sužalojo tris pirštus. Sužaloti ir 43, 39 metų vyrai Vilkaviškyje bei vėl Alytuje.

Naujųjų išvakarėse, apie 18 val., Pagėgiuose smarkiai apdegė vyras, į ugnį pylęs benzino. 39 metų gyventojas apdegė rankas, krūtinę, veidą. 


Šiame straipsnyje: nukentėjo žmonėsmedikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tokio amžiaus individus vadinu sovietmečio nedadielkos.

tam čia

tam čia portretas
tai ir skaityk klaipedos laikraštį, ko nuo pat ryto skaitai kitų miestų laikraščius ir reiški pretenzijas pats nesusivokelis būdamas

Gerukas

Gerukas portretas
Ale tikri kiaulės tiek ryti paskui skradžius plaut reikėjo trintų stiklų klizmàs pastatyt moment būt išsiblaivę ir zovada namo varę .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių