Kelyje atsakingai elgtis reikia ir dviračių transporto priemonių vairuotojams

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis, kai orai darosi vis gražesni, kelio danga darosi vis geresnė, keliuose pastebima vis daugiau važiuojančių dviračių motorinių transporto priemonių – motociklų.

 Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau - Kauno apskr. VPK) pareigūnai primena visiems šių transporto priemonių vairuotojams, jog važinėti motociklais galima tik su tvarkingos būklės motociklu, važiuoti teisingai segint šalmą, bei kitas apsaugos priemones. Motociklais važinėjantys asmenys keliuose kaip ir kiti eismo dalyviai turi elgtis atsakingai bei saugiai, neviršyti leistino maksimalaus greičio, laikytis kitų kelių eismo taisyklių.

Vakar, vykdant ne viešą prevencinę priemonę Karaliaus Mindaugo pr., per porą valandų buvo užfiksuoti 37 transporto priemonių vairuotojai, kurie viršijo maksimalų leistiną greitį. Trys daugiausia viršiję maksimalų leistiną greitį vairuotojai važiavo 139 km/h, 126 km/h bei 104 km/h.

Šiais metais yra sužaloti jau du dvirates motorines transporto priemones vairavę asmenys. Vienas įvykis įvyko kovo 24 d. apie 17:00 val. Kaune, Sukilėlių pr., automobilis „BMW“ vairuojamas vyro kliudė mopedą vairuojamo 17 metų jaunuolio.

Eismo įvykio metu nežymiai sužalotas mopedo vairuotojas, kuris dėl rankos traumos buvo pristatytas į Kauno klinikas. Kitas panašus įvykis nutiko šiais metais kovo 31 d. apie 14:30 val. Kaune. Vaidoto gatve nuo Tilto g. link Raudonojo Kryžiaus g. važiavo motociklas, vairuojamas 34 m. vyro, kuris nesuvaldė motociklo ir atsitrenkė į priekyje važiavusią ir sustojusią transporto priemonę „Peugeot“, vairuojamą moters.

Motociklininkas taip pat kliudė priešpriešiais važiavusią „Audi“, vairuojamą 28 m. moters. Eismo įvykio metu sužalotas motociklo vairuotojas, kuris dėl rankos traumos pristatytas į Kauno klinikas, ir automobilio „Peugeot“ vairuotoja, kuri dėl pilvo sumušimo pristatyta į Kauno klinikas.

Pernai eismo įvykiuose, kuriuose dalyvavo dviratės motorinės transporto priemonės, žuvo 2 motociklų vairuotojai, dar 14 buvo sužeisti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šoferiukas

Šoferiukas portretas
Jobociklas yra padidintos rizikos transporto priemonė, todėl iš anksto paprašysiu kelyje tikrai elgtis atsakingai. Sekantis klausimas dviračiai, apsispręskit kartą, ar jūs automobilių eismo dalyviai, ar pėsčiųjų. Manau nereikia plėstis apie sankryžų pravažiavimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių