Kelių gaidelis išbarė patrulius: ko jūs čia stovite?!

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Po šio savaitgalio palengvės mažiausiai 80-ies vairuotojų, viršijusių Kauno gatvėse leistiną greitį, piniginės.

Po šio savaitgalio palengvės mažiausiai 80-ies vairuotojų, viršijusių Kauno gatvėse leistiną greitį, piniginės. Vakar su juos užfiksavusia keturrate gaudykle be skiriamųjų policijos ženklų, kurioje įrengtas multiradaras, važinėjo ir "Kauno dienos" žurnalistai.

Senukai pasiduoti nelinkę

Per porą valandų, praleistų su Kauno kelių policijos patruliais, subliūško ne vienas visuomenėje gajus mitas.

Pavyzdžiui, kad dažniausiai leistiną greitį viršija prabangių automobilių vairuotojai. Tunelio g., kurioje praleidome apie valandą, kurį laiką rekordininku buvo "Audi 80" vairuotojas. Užfiksuota, kad jis važiavo 81 km/val. greičiu.

Po to jį nurungė "Audi 100", lėkusi 87 km/val. greičiu. O šią – irgi ne pirmos jaunystės "VW Passat", kurio greitis buvo 98 km/val. Galiausiai vidurdienio rekordą pasiekė baltos spalvos "Mercedes Benz", skriejęs 101 km/val. greičiu.

Šiurpinantys rekordai

Šio mersedeso vairuotojui jau gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių. Jeigu paaiškės, kad jis dar neturi dvejų metų vairuotojo stažo, gali tekti atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu ir metams pusantrų.

Bus nubausti ir praėjusio savaitgalio rekordininkai, praskridę Jonavos g. 123 bei 104 km/val. greičiu, bei jų "kolega", lėkęs Tunelio g. 116 km/ val. greičiu.

Tačiau ne jiems priklauso absoliutus Kauno gatvių rekordas – prieš gerus metus "Audi R8" vairuotojas vidury dienos praskrido Karaliaus Mindaugo pr. 147 km/val. greičiu.

Šou tragedijos vietoje

Policijos automobilis su multiradaru patruliuoja avaringiausiose Kauno vietose.

Visi greičio viršijimai Tunelio g. užfiksuoti vos už 50 m nuo degančių žvakučių, liudijančių čia įvykusią dar vieną tragediją. Prieš dešimt dienų, automobiliui atsitrenkus į gatvės apšvietimo stulpą, čia žuvo dvidešimtmetis.

Tačiau šis nebylus perspėjimas buvo nė motais vienam jo bendraamžiui, viršijusiam beveik toje pačioje vietoje čia leistiną greitį 30 km. Čia pat šis juodo "Mercedes Benz" vairuotojas surengė ir šou – pirmiausia, sustojęs tolėliau, demonstratyviai nufotografavo pareigūnų automobilį. Viena iš prielaidų – ketindamas įdėti jo nuotrauką į kurią nors interneto svetainę, kas, anot pareigūnų, jau ne kartą yra buvę.

Dabar pastebėję jų nuodėmę įamžinusią fotoblykstę tokie kelių gaideliai retai grasina atleisiantys pareigūnus iš darbo, o veikia rafinuočiau.

Žarstė "perlus"

"Fotografas" iš mersedeso, atrodo, turėjo ir kitokių planų, nes po 10 minučių grįžo. Tačiau pamatęs, kad pareigūnas automobilyje ne vienas, apsiribojo tik pora kvailokų frazių: "Kodėl jūs čia stovite, jeigu normalus kelias, – juk čia dar nėra įvykusios nė vienos avarijos!"

Per tas porą valandų, praleistų su pareigūnais, šis dar 30-ies neturintis kelių gaidelis buvo ne vienintelis vairuotojas, kuriam užkliuvo greičio pažeidėjus fiksuojantis policijos automobilis. Tačiau ne ką protingiau šnekėjo ir kiti.

Pavyzdžiui, gerokai solidesnio amžiaus "Mazdos" vairuotojas norėjo žinoti, kodėl buvo nufotografuotas, jeigu neviršijo leistino greičio – važiavo Nuokalnės g. tik 57 km/val., nors, anot jo, čia leistinas 60 km/val. greitis. Tačiau, nepaisydamas tokių savo "argumentų", vis tiek siūlėsi sumokėti baudą vietoje. Iš tikrųjų, kaip ir visame mieste, čia leidžiama važiuoti 50 km/val. greičiu.

Per plauką nuo tragedijos

Per 20 min., praleistų Nuokalnės g. atkarpoje tarp dviejų pėsčiųjų perėjų, užfiksuoti trys greičio viršijimo atvejai.

Lėkta 80, 82 bei 85 km/val. greičiu, nepaisant, kad viena iš perėjų – už posūkio ir į ją įžengęs žmogus gali išvysti dideliu greičiu atskriejantį automobilį tik paskutiniu momentu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas mb

Vairuotojas mb portretas
Reikia drausminti bet greiti padidinkite o tai vellkasi visi ant 50

Vairuotojas mb

Vairuotojas mb portretas
Reikia drausminti bet greiti padidinkite o tai vellkasi visi ant 50

BMW X-6 ramus savininkui

BMW X-6 ramus savininkui portretas
Ramiai pasistatai invalidų vietoj, ant vejos, suki į tuščią aikštelę iš antros eilės, ir ramiai sau gyveni, nes žinai Biedno Marozo Wežimo visi normalūs vairuotojai vengia, tipo duoda durniui kelią. Tą prasme leidžia užsimušt pirmam.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių