Kėdainiškį dėl nekokybiškų narkotikų subadę žmogžudžiai išgirdo nuosprendį

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apygardos teismas kalėti nuteisė Kėdainių ir Kėdainių rajono gyventojus, sumaniusius atkeršyti už įsigytas esą nekokybiškas narkotines medžiagas.

Osvaldas Chalitovas, Artūras Jocius ir Valdas Galičinas kaltinti, kad veikdami bendrininkų grupėje, 2014 metų spalį atvyko prie Kėdainiuose esančio daugiabučio, kuriame gyveno asmuo, tariamai pardavęs O.Chalitovui nekokybiškų narkotinių medžiagų, pranešė teismas.

V.Galičinui paskambinus į buto duris, o vyrui atidarius, visi trys kaltinamieji neteisėtai, atvirai ir prieš savininko valią įsibrovė į butą, kur O.Chalitovas užtvėrė išėjimą iš buto, saugojo, kad nukentėjusieji nepabėgtų, V.Galičinas peiliu sudavė du smūgius minėtam vyrui, A.Jocius peiliu sudavė ne mažiau kaip tris smūgius vyro posūniui, buvusiam tame bute.

Tariamai narkotines medžiagas pardavęs asmuo nuo V.Galičino suduotų smūgių patirtų sužalojimų kitą dieną ligoninėje mirė, o jo posūnis nuo A.Jociaus suduotų smūgių patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

V.Galičinas ir A.Jocius savo kaltę pripažino iš dalies, o O.Chalitovas kaltu neprisipažino.

Teismas O.Chalitovui ir A.Jociui skyrė po 11 metų laisvės atėmimo bausmes, V.Galičinui, atsižvelgus į tai, kad jo suduoti smūgiai sukėlė kito asmens mirtį, – 12 metų laisvės atėmimo.

Nukentėjusiems taip pat priteista atlyginti 2153 eurų turtinę ir 50 tūkst. eurų neturtinę žalą. Taip pat nužudytojo dukrai iki pilnametystės priteista kas mėnesį mokama periodinė išmoka po 37,50 euro. Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui kaltinamieji turės atlyginti daugiau nei 687 eurus.

Nusikaltimo padarymo metu vieni kaltinamieji buvo apsvaigę nuo alkoholio, kiti – nuo vartotų narkotinių medžiagų, kiti – ir nuo alkoholio, ir nuo narkotinių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ol

ol portretas
kur ziuri vartotojo teisiu apsaugos komisija?tabore gal 9 mire nuo ''nekokybisku'',bet jis vis tiek veikia be pertrauku...

labai

labai portretas
gerai maziau debilu bus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių