Demaskuotas prostitucijos tinklas, tarp įtariamųjų – ir aukštųjų mokyklų darbuotojai

  • Teksto dydis:

Kauno policijos kriminalistai demaskavo apie metus laiko visoje šalyje veikusį pogrindinį prostitucijos tinklą, kurį organizavo Lietuvos pilietė. Dauguma prostitutėmis dirbusių moterų buvo užsienietės.

Įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos pareikšti aštuoniems asmenims – keturioms moterims bei keturiems vyrams. Vyriausiajai iš jų - 56-eri. Jauniausiajai – 22-eji.

Nė vienas iš šių asmenų iki šiol neteistas. Kai kurie jų oficialiai dirba gana prestižinį darbą.

„Yra tarp jų ir užimančių tam tikras pareigas Kauno aukštosiose mokyklose", – neslėpė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, atliekančios šį ikiteisminį tyrimą, viršininkas Giedrius Skladas. Tačiau įvardinti šias aukštąsias mokyklas ar sukonkretinti įtariamųjų pareigas jis atsisakė. 

Kratos, susijusios su šiuo ikiteisminiu tyrimu, atliktos ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose. Šis prostitucijos verslo voratinklis buvo apraizgęs visą Lietuvą. Jį demaskuojant Kauno pareigūnams talkino ir kolegos iš minėtų didmiesčių policijos komisariatų.

Tradiciškai neapsieita ir be "Carito", šiuo metu globojančio prostitucijai užverbuotas moteris, pagalbos. Jų nustatyta dvylika. Visos – rusakalbės, atvykusios ne tik iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, bet ir iš Pietų Amerikos. Jų amžius – nuo 20 iki 30 metų.

Yra tarp jų ir užimančių tam tikras pareigas Kauno aukštosiose mokyklose.

Kaip ir klientai, jos buvo surandamos pagal skelbimus internete. Šie nebuvo labai užmaskuoti – visos atsiliepusiosios į juos suprato, koks gerai apmokamas darbas siūlomas. 

Sutikusiosios jį dirbti būdavo pasitinkamos oro uostuose ir nuvežamos tiesiai į joms išnuomotas gyvenamąsias patalpas. Saugumo sumetimais, jos buvo vežiojamos iš vieno miesto į kitą. 

Klientai buvo aptarnaujami taip pat išnuomotuose butuose.

Pareigūnai teigia atlikę kratas ne tik viešbučiuose, kuriuose šios moterys gyveno, bet ir organizatorių gyvenamose vietose bei automobiliuose ir radę svarių įkalčių.

Teisėsaugininkų duomenimis, šio nusikalstamo verslo organizatorių pajamos per dieną siekė apie 1 tūkst. eurų. Pusė gauto atlygio už suteiktą paslaugą priklausė jiems, pusė – prostitutei.

„Įtariamųjų bus ir daugiau", – teigė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis, kuruojantis ikiteisminį tyrimą dėl šios nusikalstamos veikos.

Dar sprendžiama ir tai, kaip būtų galima teisiškai įvertinti klientų, kurie naudojosi šio nusikalstamo tinklo paslaugomis, veiksmus. 


Šiame straipsnyje: prostitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

~vardas~

~vardas~ portretas
Susodint ne tik sutenerius, bet ir šalavas. O jūs čia apie legalizaciją. Ar dar per mažai nusmukusi Lietuvos žmonių moralė?

komedija

komedija portretas
Čia jums ne Gretutės automobilis ir ne žinutės iš Karbauskio žmonos telefono Ispanijoje, ar ne? " Nei kas, nei kur...Nei apie organizatorius, nei apie "stogus", nei apie klientus:) Žodžiu, tikras nepriklausomos, nekorumpuotos žiniasklaidos straipsnis...Įsivaizduojate tokį Vakarų spaudoje?:)

>legalizuolite

>legalizuolite portretas
o tu esi girdėjęs apie tokį 6-tą Dievo įsakymą "Nepaleistuvauk"?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių