Kauno teisėjui R. Antanavičiui ketinama pareikšti įtarimus

Kauno apygardos teismo teisėjui Ramūnui Antanavičiui artimiausiu metu ketinama pareikšti įtarimus korupcijos byloje.

„Artimiausiu metu jam bus įteiktas pranešimas apie įtarimą“, – BNS pirmadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Tomas Meškauskas.

Teisėsauga įtaria, kad R.Antanavičius birželio 4 dieną bandė papirkti Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį. R.Antanavičiaus nepavyko apklausti kaip specialiojo liudytojo, nes jis atsisakė duoti parodymus.

„Su juo buvo tik vienas kontaktas, jam buvo siūloma duoti parodymus kaip specialiajam liudytojui, jis atsisakė. Jis turi tokią teisę“, – BNS sakė prokuroras T.Meškauskas. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praeitą savaitę dekretu leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl papirkimo įtariamą R.Antanavičių. Šalies vadovė taip pat sustabdė teisėjo įgaliojimus iki galutinio sprendimo ikiteisminiame tyrime arba sprendimo baudžiamojoje byloje įsiteisėjimo. Į šalies vadovę dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn kreipėsi generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Prezidentūra nurodė, kad įtarimai teisėjui „kompromituoja visą šalies teisingumo sistemą, pakerta žmonių pasitikėjimą teismais“.

Jam buvo siūloma duoti parodymus kaip specialiajam liudytojui, jis atsisakė. Jis turi tokią teisę.

Bandytas papirkti Mažeikių teisėjas M.Klemenis netraukiamas atsakomybėn, nes pats pranešė prokurorams apie galimus nusikaltimus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Mažeikiuose dirbantis Šiaulių apygardos prokuroras Žilvinas Gžimaila įtariamas davęs 1 tūkst. eurų kyšį M.Klemeniui, kad šis priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles. Įtariama, kad R.Antanavičius taip pat galėjo daryti poveikį nagrinėjant šią bylą.

Ž.Gžimaila buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai ir skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Prokuroras buvo nušalintas nuo pareigų, o vėliau atleistas iš pareigų. Tarnybinio patikrinimo medžiagoje konstatuojama, kad Ž.Gžimaila padarė prokuroro vardą žeminantį poelgį, sulaužė duotą priesaiką Lietuvos valstybei, pažeidė prokuratūros įstatymą, Prokurorų etikos kodekse įtvirtintus pagrindinius prokurorų profesinės veiklos principus.

Ž.Gžimailos pažįstamam Vitalijui Vaičiui Mažeikių policija gegužės 11 dieną už vairavimą neblaiviam Mažeikiuose, Laisvės gatvėje, (1,16 promilės girtumas) skyrė 300 eurų baudą ir metams atėmė teisę vairuoti. Vyras prašė skundą teismui. Dėl mėginimo padėti vairuotojui, kaip įtariama, ir įkliuvo R.Antanavičius bei Ž.Gžimaila.

Praeitą savaitę vairuotojo skundas buvo išnagrinėtas teisme, policijos nutarimas nubausti vairuotoją paliktas galioti.

39 metų R.Antanavičius anksčiau yra dirbęs Mažeikių rajono apylinkės teisme. Pernai šis teisėjas dalyvavo atrankoje į Kauno apygardos teismo pirmininko pareigas. R.Antanavičius 2001-2002 metais yra dirbęs juristu Plungės rajono savivaldybės administracijoje, 2002-2005 metais dirbo specialistu Specialiųjų tyrimų tarnyboje, vėliau - padėjėju Klaipėdos miesto apylinkės teisme, teisėju Mažeikių rajono apylinkės teisme.

Nuo 2013 metų lapkričio ir iki šiol R.Antanavičius dirbo Kauno apygardos teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
kuokas ima ,mat jis vinintelis teisesauga kompromituoja ha ha ha .maziausiai du trecdalius tesesaugininku reiketu susodint ,gal tada teisesauga praskaidretu

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Kada pasodins Vilniaus teismo teisejus aferistu padejejus Mildute Vainiene ir Jos chebrute .Manau sulauksiu

prokuroras Gzimaila --dave kysy teisejui

prokuroras Gzimaila  --dave  kysy  teisejui  portretas
Klemeniuj , ---teisejas Antanavicius dave kysy teisejui Klemeniuj . teisejas Klemenis ,,,pardave,,, juos abu uz tai kad jie per menka jam kysy dave....... BLT ....kokioj supistoj degradavusioj valstybej vyksta toki dalykai , kur prezidentes ir teiseju mafijos skiriami korumpuoti NEPAKALTINAMI variugos --aferiugos y teisejus ,prokurorus ,STT,VSD ir visas kitas valstybes valdymo,saugumo ir teisesaugos sarages ??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių