Kauno rajone sulaikyta net 13 kilogramų narkotikų

  • Teksto dydis:

Kauno rajone pirmadienį sulaikyta 13 kilogramų narkotikų siunta, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Narkotikai rasti, kai kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis stabdė ir tikrino krovinines transporto priemones. Apie 10.20 val. Garliavoje sustabdę iš Kauno važiuojantį vilkiką „Iveco“ pareigūnai kiek nustebo – plastiko granules iš Belgijos vežęs Lietuvos pilietis A.P. jas turėjo pristatyti į Alytų, todėl jo kelionės kryptis buvo neįprasta.

Kaunietis paaiškino, kad į Kauną užsuko, turėdamas išnaudoti vilkikų vairuotojams privalomą poilsio laiką, tačiau tikrindami „Iveco“ puspriekabę pareigūnai atkreipė dėmesį į įprastą slėptuvių vietą – priekinę sienelę.

Vilkikas buvo palydėtas į Kybartus papildomam patikrinimui mobilia rentgeno kontrolės sistemą. Ten paaiškėjo, kad puspriekabės priekinėje sienelėje įrengta slėptuvė. Joje muitininkai aptiko beveik 13 kilogramų – 17 įvairaus dydžio paketų su, kaip įtariama, kvaišalais. Didesnėje dalyje (16 paketų) buvo, manoma, kanapės, vienas (0,7 kilogramo) paketas buvo pilnas baltų miltelių – įtariama, jog tai gali būti amfetaminas ar kokainas, tačiau galutinis atsakymas bus aiškus tik po ekspertizės.

„Iveco“ vairuotojas, Kauno gyventojas A.P., sulaikytas dviem paroms. Pareigūnų žiniomis, jis jau yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais. Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių