Kauno rajone mažėja nusikaltimų

  • Teksto dydis:

Pernai Kauno rajone sumažėjo plėšimų, vagysčių, smurto artimoje aplinkoje atvejų. Šiuos faktus metinėje ataskaitoje pateikė Kauno rajono policijos komisariato vadovai.

Komisariato prižiūrimoje teritorijoje nusikalstamos veikos praėjusiais metais užregistruota mažiausiai per paskutiniuosius ketverius metus – 1 504 atvejai (2014 m. – 2 162). Vagysčių sumažėjo beveik ketvirtadaliu, nuo 884 atvejų 2014-aisiais iki 630 praėjusiais metais.

Labiausiai, beveik tris kartus, sumažėjo plėšimų. 2015 jų užregistruota aštuoni, o 2014 metais buvo 23. Mažiau nei ankstesniais metais buvo ir smurto artimoje aplinkoje – 305 atvejai (2014 m. – 341).

Geriau sekėsi kovoti ir su kontrabanda bei nelegalia prekyba. Konfiskuota per 3 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių, 4,65 tūkst. litrų raugo naminei degtinei gaminti, 447 litrai naminės degtinės, trys namų gamybos degtinės aparatai, 8 460 litrų dyzelino.

Kauno rajone susikerta svarbūs magistraliniai keliai, todėl lieka opi saugaus eismo problema. Nedaug mažėja vagysčių įsibraunant į gyvenamąsias patalpas. Anot pareigūnų, džiugina tik tai, kad vis daugiau jų išaiškinama.

Pernai policijos pareigūnai daug dėmesio skyrė prevencijai. Nuolat lankė socialinės rizikos šeimas, atokiai gyvenančius pagyvenusius žmones, organizavo susitikimus su moksleiviais ir bendruomenių atstovais.

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejaus Chraminas patenkintas bendradarbiavimu su savivaldybe, valstybės sienos apsaugos pareigūnais, mokesčių inspekcijos ir darbo inspekcijos darbuotojais.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas taip pat džiaugiasi konstruktyviu bendradarbiavimu su policija. „Kartu vykstame į reidus, rengiame susitikimus, atvirai kalbamės apie problemas ir ieškome spendimų“, – sakė meras.

Kauno rajono savivaldybės lėšos, skiriamos Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui finansuoti, nuolat didėja. 2014 m. jos buvo per 17 tūkst. eurų, 2015 metais – beveik tris kartus daugiau – apie 49 tūkst. eurų. 2016 m. policijai planuojama skirti 69 tūkst. eurų.

Siekdama labiau užtikrinti eismo saugumą, Kauno rajono savivaldybė gerina kelių infrastruktūrą. 2015 metais įrengė apie 1,8 km naujų šaligatvių ir pėsčiųjų takų, atnaujino 91 pėsčiųjų perėją, įrengė 224 m apsauginių kelio atitvarų ir 8 greičio mažinimo kalnelius.

Per paskutinius ketverius metus nutiesta 28 km naujos ir sutaisyta 49 km senos asfalto dangos, atsirado beveik 16 km šaligatvių ir daugiau kaip 25 kilometrai dviračių takų.

Savivaldybė jau keletą metų rūpinasi, kad visą parą būtų apšviestos gatvės. Programa „Saugi mokykla“ iš savivaldybės biudžeto finansuojama šeštus metus. 

Šiemet bendromis savivaldybės ir policijos pastangomis bus mėginama pažaboti greičio mėgėjus. Šiam tikslui numatyta įsigyti automobilį su modernia greičio matavimo technika.

Vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms bus nupirkti ir išdalyti raudonieji mygtukai, leisiantys greitai išsikviesti pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stt valdyba

stt valdyba portretas
Kauno rajono policijos veikla pagerejo nes nusikalte policijos tyrejai buvo atleisti is tarnybos, bus siuloma atleisti ir tyreja Chramova

WC

WC portretas
Įdomu ar tie,kurie padeginėja namus ir mašinas nusikaltėliai ar juokdariai?

www

www portretas
Nonėčiau pamatyti tą debilą,kuriam NUSIKALTĖLIŲ ir NUSIKALTIMŲ SUMAŽĖJO.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių