Nelaimė Kauno rajone: motina žuvo, sūnus – reanimacijoje

  • Teksto dydis:

Antradienio vakare Babtų seniūnijos Žemaitkiemio kaimo vienkiemį, turėjusį 13-ąjį namo numerį, negailestingai nusiaubė ugnis. Gaisravietėje rasti stipriai apdegę, kaip įtariama, neįgalios jo šeimininkės palaikai. Apie nelaimę pranešęs ir nesėkmingai kovoti su liepsnomis bandęs jos sūnus - reanimacijoje.

Apie gaisrą buvo pranešta 17.41 val. Susijaudinęs vyras teigė, kad, atrodo, užgesino jų medinuke su palėpe pradėjusią šeimininkauti ugnį. Tačiau nėra dėl to garantuotas.

Nelaimės vietą po 25 minučių pasiekę arčiausiai įsikūrę Babtų ugniagesiai rado namą degantį jau atvira liepsna. Jo stogas jau buvo įgriuvęs.

Gaisrą pavyko lokalizuoti tik po pusantros valandos, o galutinai užgesinti tik beveik po trijų. Vanduo jo gesinimui vežiotas iš Nevėžio, esančio už trijų kilometrų.

Ugnis spėjo sunaikinti viską - išdegė namo vidus su visais jame buvusiais daiktais. Dar rusenančioje gaisravietėje buvo aptikti ir, kaip manoma, 68-erių metų Virginijos V. stipriai apdegę palaikai. Jie rasti šalia lovos. Kaimynų teigimu, vienkiemio šeimininkė buvo po insulto ir sunkiai vaikščiojo. Anot Babtų seniūnijos darbuotojų, - tik su vaikštyne ir tik po kambarį.

Neblaivus gaisravietėje blaškęsis apie 40 metų velionės sūnus Linas dėl stipriai apdegusių galūnių nuvežtas Kauno klinikų reanimacijos specialistams. Apklausti jo medikai kol kas neleidžia, todėl nelaimės aplinkybės - neaiškios. Jas tiria ir ugniagesiai, ir policija. Pastaroji pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl, kaip įtariama, Virginijos V. mirties priežasties nustatymo. 

Babtų seniūnijoje trečiadienį spėliota, kad nelaimę greičiausiai prišaukė arba galimai netvarkinga krosnis, arba neatsargus rūkymas. Anot kaimynų, nepaisant šeimininkės sveikatos būklės, šiame vienkiemyje buvo girtaujama beveik kasdien.

Sunku patikėti, tačiau žuvusi galimai šio Žemaitkiemio vienkiemio šeimininkė - pirmoji šiais metais gaisrų auka Kauno rajone. Kauno apskrities ugniagesiai gelbėtojai vylėsi šiemet Kauno rajone tokių tragedijų išvengti. Pernai ugnis Kauno rajone pasiglemžė 5 žmones. Iki nelaimės Žemaitkiemyje šiemet ugniagesiams gelbėtojams buvo pavykę išgelbėti Kauno rajone kilusiuose gaisruose jau 20 žmonių. 46 žmonės šiemet išgelbėti Kauno gaisruose. Tačiau šiemet juose jau žuvo 12 žmonių arba dvigubai daugiau, negu pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Tai gal zinote kur moters kunas ? Sunus visa diena per visas tarnybas iesko . Niekas nieko nezino ...Kaip taip gali buti ? Ziauru...

manau

manau portretas
po viena gesinimo automobili galima butu laikyta gyvenvietese arba pas stambesni ukininka tuomet butu greitesne pagalba ,o tarnyba 112 rinktu informacija po ivykiu ,nes is jos maza naudos ,labai letai viskas vyksta.Kai kuriose gyvenvietese maciau priesgaisrinius vandens telkinius tiesiog uzverstus siukslemis ,vadinasi ten nera jokios priesgaisrines prevecijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių