Nelaimė pakaunėje: gaisre žuvo pirmoji šiemet šildymo sezono auka

Antradienį Kauno rajone esančiame Drąseikių kaime per gaisrą žuvo moteris. Tai pirmoji šiemet ugnies auka pakaunėje. Įtariama, kad tragediją sukėlė dažni šildymosi taisyklių, atšalus orams, pažeidimai.

Pranešimas apie degantį namą, turintį Drąseikių kaimo Braškių gatvės 2-ąjį numerį, buvo gautas apie 20.30 val.

Ugniagesiams gelbėtojams atvykus per 15 minučių, šis sodų bendrijos namelis jau buvo sugriuvęs ir degė atvira liepsna. 

Gaisrą pavyko lokalizuoti per 10 minučių. Tačiau jis galutinai užgesintas tik apie 22.30 val. Prieš tai –perkasant degėsius, aptikus ir stipriai apdegusį žmogaus kūną.

Dėl palaikų būklės buvo neįmanoma nustatyti net jų lyties. Tačiau įtarta, kad tai – namelio šeimininkės kūnas. Kad tai – jo 65-erių metų motinos K.K., po insulto turėjusios judėjimo negalią, palaikai, konstatavo Kaune gyvenantis velionės sūnus.  

Tragedijos aplinkybes tiria ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir policija.

Viena iš galimų jos priežasčių – per arti medinės sienos stovėjusi metalinė krosnelė. Jos dūmtraukis taip pat greičiausiai buvo įrengtas, nepaisant privalomų priešgaisrinės saugos taisyklių.  Neatmetama, kad gaisras kilo nuo galimo perkaitimo.

K.K. – pirmoji šiemet Kauno rajone gaisrų auka. Pernai tokiu metu pakaunėje taip pat buvo žuvęs vienas žmogus. O per visus 2017-uosius – du. Tačiau net 13 nelaimėlių pavyko išgelbėti. Kaune šiemet gaisrai dar nepasiglemžė žmonių gyvybių – net šešis nelaimėlius pavyko išgelbėti. Pernai tokiu metu Kaune gaisruose jau buvo žuvęs vienas žmogus. Per visus 2017-uosius jų buvo vienuolika, tačiau 41 pavyko išgelbėti.

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja, kad, atšalus orams, padaugėja gaisrų dėl netvarkingų krosnių, dūmtraukių ar netinkamo jų naudojimo. Nelaimė dažnai prisišaukiama, nevalant iš jų suodžių. Juos privalu išvalyti prieš šildymo sezoną, o jo metu – ne rečiau kaip kartą per ketvirtį. Dar nevėlu tai padaryti ir dabar.

Be to, dūmtraukių ir krosnių sienelės negali liestis prie degių sienų ar lubų. O į vieną dūmtraukį negali būti jungiamos daugiau kaip dvi krosnys. Ties krosnies pakura, jeigu grindys – medinės ar iš kitų degių medžiagų, privalo būti prikaltas ir skardos lakštas.

Dar viena priežastis, galinti prišaukti nelaimę, – vietoj krosnies pastatytas židinys, paliekant seną kaminą, nors židiniui jo skylė turi būti didesnė. 

Ne mažiau pavojingi ir elektriniai šildytuvai. Ant jų, kaip ir arti krosnių, negalima džiovinti skalbinių. Negalima jų palikti ir per arti užuolaidų ar minkštasuolių. Nereiktų jungti elektrinio šildytuvo ir į vieną elektros lizdą su kitais prietaisais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Va cia, tai sunelis..judejimo negalia turincia motina palikti viena sodnamyje,..tikekimes, kad jo laukia toks pat likimas

Jonė

Jonė portretas
”Geras sūnelis ,”motiną ligota į sodą o pats mieste gyvena,motina būtų žinojusi kad tokį užaugins,būtų užsmaugusi arba negimdžiusi.Negimdykite vaikų,nes nuteikta prieš senatvę mūsų loviniai,todėl taip elgiasi su savo tėvais senaus ,seneliais.Be jų nors pagyvensite dėl save.

Kitas kaimynas

Kitas kaimynas portretas
Gaisrine per 15 min?? Man atrodo, kad ilgiau uztruko. Labai gaila. O ir atvaziavo gaisrine su vienu zmogum!! Ka jis vienas gali padaryt??
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių