Kauno politiką R. Mikaitį apklausė STT

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį kaip liudytoją apklausė Kauno tarybos narį Liberalų sąjūdžio šešėlinį susisiekimo ministrą Rimantą Mikaitį politinės korupcijos byloje, kurioje buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis įtariamas kyšininkavimu.

„R.Mikaitis apklaustas E.Masiulio byloje. Liudytojo statusu“, - BNS patvirtino STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

STT pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero R.Mikaičio namuose Kaune ir Seimo nario Gintaro Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

R.Mikaitis yra viešosios įstaigos Laisvės studijų centras vadovas. 

Laisvės studijų centro svetainėje internete nurodoma, kad jis įsteigtas 2013 metais ir yra nepriklausomas analitinis institutas, siekiantis stiprinti pilietinę visuomenę skleidžiant individo laisvės ir atsakomybės idėjas, plečiant kritinio mąstymo erdvę Lietuvoje ir užsienyje.

Kratos atliktos, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos politinės korupcijos, kuriame koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis yra įtariamas papirkimu. Įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E.Masiuliui.

G.Steponavičius sakė STT veiksmus esant suprantamus, nes tarp jo vardo fondo rėmėjų yra buvęs ir koncernas „MG Baltic“. Tačiau G.Steponavičius teigė, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno lėšos neviršijo apie 10 proc. visos paramos ir siekė apie 34 tūkst. eurų.

R.Mikaitis yra Liberalų sąjūdžio tarybos narys, Liberalų sąjūdžio frakcijos Kauno taryboje seniūnas, šiuo metu jis kandidatuoja į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada bus suntuojamas

kada bus suntuojamas portretas
padonokas

rinkejas

rinkejas  portretas
pastate auksini tualeta už musų kauniecių pinigus, neliko kaltas niekas, kaskas paplove uab pionigelius, pasidalijo, o dabar autorius R, Mikaitis verziasi i Seima. Geda tikrai geda.

šilainiškis

šilainiškis portretas
Šitas tipas bėga nuo teisėsaugos į Seimą. Nori gaut neliečiamybę. Nebalsuosim nei už masiulinnkus nei už koservatnykus.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių