Kauno policija įspėja saugotis siautėjančių prievartautojų

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policija, atliekanti kelis ikiteisminius tyrimus dėl seksualinės prievartos prieš nepilnamečius, įspėja jų tėvus ir nepilnamečius būti atsargius.

Kovo mėnesį policija pradėjo tris ikiteisminius tyrimus: dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę ir kitos nepilnametės išžaginimo Jonavoje bei seksualinio priekabiavimo prie nepilnametės kėdainietės.

Kovo 10 dieną tarp 18 ir 19 val. 15 min. neblaivus devyniolikmetis, grasindamas peiliu, pasikėsino išžaginti nepilnametę. Anksčiau kartą teistas vaikinas netrukus sulaikytas pagal gyventojų pateiktus požymius.

Kovo 21 dieną Jonavoje 51 metų amžiaus vyras tarp 19 ir 21 valandos išžagino šešiolikmetę. Anksčiau dukart teistas vyras sulaikytas kovo 24 dieną.

Abiem vyrams gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Kėdainiuose kovo 17 dieną pranešta, kad nuo sausio mėnesio pradžios iki kovo vidurio dvidešimtmetis priekabiavo prie dešimtmetės. Įtariamasis tą pačią dieną sulaikytas. Anksčiau neteistam vyrui gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 13 metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai primena, kad reikėtų vengti kontaktų su nepažįstamais asmenimis. Jeigu įtartinas asmuo seka, reikia stengtis su juo nepatekti į nuošalią vietą ar uždarą patalpą, visada šauktis pagalbos ir stengtis atkreipti aplinkinių dėmesį.

Kilus įtarimui, kad mažamečiui ar nepilnamečiui asmeniui gresia pavojus, pastebėjus įtartinus suaugusiojo ir vaiko santykius, piliečiai raginami nelikti abejingi, prieiti prie vaiko ir paklausti, ar jam viskas gerai, ar nereikalinga pagalba. Kilus abejonių skambinti pagalbos telefonu 112.

Policija įspėja nesėsti į nepažįstamų žmonių mašinas, o tik iš anksto su tėvais aptartų ir pažįstamų žmonių automobilius, vengti teikti pagalbą nepažįstamiems, ypač jeigu jie paprašo palydėti ar parodyti kelią į tam tikrą nuošalią vietą.

Policija ragina ryžtingai nutraukti bet kokius kitų žmonių seksualinius ketinimus savo atžvilgiu – pajutę pavojų, jei kažkas verčia daryti tai, ko nenorite, ar mėgina nusitempti į įtartiną vietą, garsiai rėkti ir kviesti suaugusiųjų pagalbą. Vaikams patariama nelaikyti paslapčių nuo tėvų – jei kažkas, nežinant tėvams, kviečia į svečius, atsisakyti ir apie tai pranešti tėvams. Patariama nebendrauti su nepažįstamais asmenimis internetinėje erdvėje, ypatingai socialiniuose tinkluose, nesiųsti jiems savo nuotraukų, kitų asmeninių duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ww

Ww portretas
Dvidesimtmetis priekabiavo prie desimtmetes? Bet juk Lietuvoje pedofilijos nera,tai kaip cia iseina?

komedija

komedija portretas
Tikra tiesa, tevai dirbs, saugos vaikus, mokesciais islaikys policija, ikalinimo istaigas, o teisesauga sekmingai paleis linkusius smurtauti asmenis...

skurdas

skurdas portretas
gal dali karo islaidu reiketu skirt realiai zmoniu apsaugai?gal seimunai noretu vakarais pasivaiksciot nuosialiuose rajonuose be apsaugos?mes gi saugiausia europos salis...nusikalstamumas puola,ne rusija!skurdas irgi puola!seimunus pasiust patruliuot i gatves!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių