Žmogžudyste Aukštuosiuose Šančiuose įtariamas vyras – pareigūnų rankose

Kauno policija pranešė sulaikiusi įtariamąjį didelį atgarsį sukėlusia žmogžudyste prie Aukštųjų Šančių parduotuvės "Iki", nepraėjus nė parai po šio nusikaltimo ir, portalo kauno.diena.lt duomenimis, be asmens, kuris, kaip skelbta, išplatinant ir jo nuotrauką, gali turėti tyrimui reikšmingos informacijos, pagalbos. Pastarojo iki trečiadienio vidurdienio dar nebuvo pavykę rasti.  

Skubėjo paneigti

Kaip jau rašyta, antradienio vakare Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) išplatino žiniasklaidai pranešimą, kad po daugelio atliktų ikiteisminio tyrimo veiksmų ir aktyviai vykdytos paieškos šiandien nustatytas ir sulaikytas įtariamasis Medvėgalio gatvėje nužudęs 39-erių metų vyrą. 62-ejų metų įtariamasis sulaikytas savo namuose Kaune. Sulaikomas jis buvo neblaivus ir nesipriešino.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, šis asmuo buvo sulaikytas apie 20 val. Ir apie tai pranešta jau po keliolikos minučių.

Pranešę apie įtariamojo sulaikymą, pareigūnai dėkojo Aukštųjų Šančių gyventojams, aktyviai besidalinusiems turima informacija - jos dėka buvo tikrinamos visos galimos versijos. O Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas skubėjo akcentuoti, kad sulaikytas nėra tas asmuo, kurio nuotrauka buvo išplatinama pirminiame pranešime apie šią žmogžudystę.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, tai buvo padaryta be prokuratūros leidimo. Ikiteisminiam tyrimui vadovausiantis prokuroras dar nebuvo paskirtas. 

Vaizdo įrašo mįslė

"Tas vyriškis galėjo, kaip mes ir teigėme, matyti žmogžudyste pasibaigusį konfliktą," - trečiadienio ryte portalui kauno.diena.lt šią situaciją komentavo Kauno AVPK viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, atsakingas už kriminalinės policijos veiklą. Esą šio asmens nuotrauka platinta, paaiškėjus, kad jis tą vakarą lankėsi šioje parduotuvėje ir, išeidamas iš jos, galėjo matyti žmogžudyste pasibaigusį konfliktą.

Nors, kaip jau rašyta, parduotuvės darbuotojai portalo žurnalistams, kurie lankėsi šioje Aukštųjų Šančių "Iki" antradienį, teigė, kad peržiūrėjus vidaus vaizdo kamerų įrašus, nustatyta, kad tarp šio galimai neblaivaus asmens, pirkusio tą vakarą pas juos dar degtinės ir alaus, bei vyriškio, kuris buvo rastas maždaug už penkiolikos metrų nuo parduotuvės su durtine pjautine žaizda krūtinėje vestibiulyje įvyko susistumdymas. Po kurio vienas pro lauko duris išėjo į gatvę pats, o kitas - vėliau rastas negyvas - jau išgriuvo.

Antradienio vidurdienį ant minėtų parduotuvės durų dar buvo kraujo. O greitosios medikai, skubėję tą vakarą nelaimėliui į pagalbą, teigė, kad lemtingu tapo vienintelis dūris į širdies plotą.

Tačiau, anot D.Pliavgos, nustatyta, kad nužudytasis ir sulaikytas įtariamasis šiuo nusikaltimu, pasak rastų liudytojų, tą vakarą vartojo prie parduotuvės alkoholį ir galimai dėl kažko sukonfliktavo. 62-ejų metų įtariamasis R.O. - taip pat šio mikrorajono gyventojas, kaip ir 39-erių metų nužudytasis D.R. Abu - ir anksčiau teisti. Įtariamasis nužudymu senokai - už vagystę. Galima jo auka, kaip jau rašyta, - prieš kelis metus už fizinio skausmo sukėlimą ir grasinimą nužudyti.     

Turi svarių įkalčių?

Pasiteiravus D.Pliavgos, ar tikrai prieš lemtingą durį buvo ir konfliktas parduotuvės vestibiulyje, Kauno kriminalinės policijos vadovas atsakė, kad ikiteisminio tyrimo duomenų nekomentuos. Toks pats buvo jo atsakymas ir į klausimą, ar sulaikytasis prisipažįsta nužudęs sugėrovą. 

Kaip jau rašyta, vienas Aukštųjų Šančių gyventojas antradienį pasakojo kaimynams taip pat buvęs sulaikytas naktį po nužudymo dėl esą susidorojimo su kažkokiu plikiu. 

Antradienio vakare sulaikyto taip pat šiuo nusikaltimu įtariamo R.O. apklausa vyks tik trečiadienį. Teigiama, kad apklausti jo iš karto po sulaikymo nebuvo galimybės dėl girtumo. 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, iš R.O. namų paimtas ir ne vienas peilis, su kuriuo galėjo būti įvykdyta žmogžudystė. 

Pirminiais duomenimis, dar tebevykstant R.O. apklausai, policijos atstovai jau teigė, kad ketvirtadienį bus kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo. O tai leidžia daryti prielaidą, kad galimai jie turi daugiau įkalčių, negu R.O. pirštų atspaudai, aptikti ant nebaigto išgerti degtinės butelio, kaip jau rašyta, rasto žmogžudystės vakarą prie Aukštųjų Šančių "Iki".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas tas kurį nužudė, kodėl nerašo nukentėjusiojo pavardę?

tikrai, o?

tikrai, o? portretas
Per TV buvo kalbama, kaip apie galimą įtariamąjį nužudymu, o ne liudininką, deja...

o

o portretas
Parodyta nuotrauka žmogaus, kuris galėjo matyti žmogžudystę, o interpretacijos tai jau visų išmonė....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių