Narkotikų kelias į Rusiją: kriminalistai aptiko hašišo už 188 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Po kelis mėnesius trukusio Kauno kriminalistų ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorų tyrimo, nustatyta grupė asmenų, užsiimanti narkotikų kontrabanda iš Europos Sąjungos į Rusiją. Sulaikyti penki įtariamieji.

Kaip vakar skelbė portalas kauno.diena.lt, rugpjūčio 11 d. ryte Lavoriškių pasienio kontrolės punkte buvo sustabdytas lengvasis automobilis, kurio apžiūros metu slėptuvėje rasta ir paimta apie 94 kg galimai narkotinių medžiagų – hašišo. Radinio realizavimo vertė siekia apie 188 000 Eur.

Ikiteisminio tyrimo metu įvairiuose Lietuvos miestuose buvo sulaikyti nusikaltimu įtariami penki asmenys – vyrai (gimę 1991 m., 1976 m., 1960 m. (anksčiau teistas), 1977 m. (anksčiau teistas) ir 1976 m. (anksčiau teistas)). Rugpjūčio 12 d. buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo šiems asmenims. 

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Daraus Žukausko, trys įtariamieji suimti mėnesiui, dviem skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Trys yra Vilniaus apskrities gyventojai, du yra Kauno gyventojai. Jie yra jau anksčiau teisti, vienas iš jų – už nužudymą, kiti dėl vagysčių“, – sakė D.Žukauskas.

Teisėsaugos duomenimis, narkotikai gabenti iš Europos į Rusiją. Juos bandyta pervežti lengvajame automobilyje įrengtose slėptuvėse automobilio dugne ir prietaisų skydelyje.

Nusikaltimo vykdytojai buvo pasiskirstę vaidmenimis, jie nustatyti vykdant žvalgybinį tyrimą.

„Galėtume išskirti du kurjerius, du organizatorius ir vieną tarpininką. Organizatoriai keliavo atskirai nuo narkotikų, o narkotikai buvo gabenami per Lavoriškių postą. Įdomi detalė, kad kurjeriai keitėsi vaidmenimis ir vienas gabeno iš Vakarų į Lietuvą, o iš Lietuvos į Rytus gabeno kitas asmuo“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, taip pat dėl kontrabandos. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

 


Šiame straipsnyje: Hašišasnarkotikainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Paozino kazkas...

Stebetoja

Stebetoja portretas
Bet iš kur Lietuvoj tokie kiekiai?juk jų čia negamina?

?

? portretas
Pavardės...?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių