Kauno kriminalistai aptiko ginklų arsenalą ir kokaino už 100 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai, talkinant Lietuvos kriminalinės policijos biuro kriminalistams, su įkalčiais sulaikė Kauno r. gyventoją, įtariamą neteisėtu narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimu dideliais kiekiais.

Kelerius pastaruosius metus pareigūnus pasiekdavo pavieniai signalai, jog vieno kriminalinio pasaulio atstovo artimas giminaitis R. Š. gali būti susijęs su tarptautine narkotinių medžiagų kontrabanda – į Lietuvą atgabenami pakankamai dideli kiekiai didelės koncentracijos narkotinių medžiagų, kurie vėliau atskiedžiami ir mažesniais kiekiais parduodami žemesnėms platinimo grandims.

53-ejų metų R. Š., policijai žinomas nuo 1981 m., buvo itin atsargus. Atsižvelgiant į tai, pareigūnai tyrimą organizavo tokiu būdu, kad vyras būtų užkluptas nusikalstamos veiklos metu. 

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, kovo 5 d. vyras buvo sulaikytas vairuojant prabangų „Mercedes Benz 550“ automobilį. Jo viduje aptiktas paslėptas polietileninis paketas su daugiau kaip kilogramu galimai narkotinės medžiagos – kokaino.

Tuo pačiu metu atlikta krata ir įtariamojo namuose Domeikavoje. Rasta kaukė, svarstyklės, fasavimui skirti polietileniniai maišeliai bei dar vienas pilnas maišelis, kuriame buvo apie 300 g, kaip įtariama, kokaino. Taip pat aptikta 20 tūkst. eurų įvairiomis kupiūromis.

Pareigūnų atidumas, vykdant kratą ir ieškant galimų nusikalstamos veiklos įrodymų, padėjo rasti kitą vyro naudotą buveinę Kauno mieste. Kauno apylinkės teismui sankcionavus kratą, viename iš M. Sederavičiaus g. esančių butų aptiktas visas šaudmenų arsenalas. Be dviejų galimai kovinių šaunamųjų ginklų su pilnomis dėtuvėmis po 8 šovinius, dar 57 šaudmenys aptikti išslapstyti atskirose pirštinėse. Be to, rasta dar apie pusę kilogramo sintetinių miltelių, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos. Viso tyrimo metu paimto, kaip manoma, kokaino vertė rinkoje gali viršyti 100 tūkst. eurų.

Vyrui ir galimai jo bendrininkei, 45-erių metų D. B., Kauno apygardos teismas skyrė  griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitau ir juokas ima

Skaitau ir juokas ima portretas
Komentatoriai jus komentatoriai...kokios amnestijos kliedesiukai...lietuvoj nera amnestiju :)) buvo kol europos sajungoj nebuvom...norit but zinovais tai pasidomekit pries rasydami... o cia kaip turginiai nezino o kalba...

baba

baba portretas
Kriminalistai gaudo, teisėjai paleidžia :(

NA NA

NA   NA portretas
na ką prasidėjo ,razborkės, tarp prekiautojų narkotikais ir ginklais ,_____akis už akį ,manau ,kad čia tęsinys ,prasidėjęs nuo Strazdauskaitės ,,,kur du pešasi trečias laimi ,kad tik Lietuvai būtu geriau ,,,sėkmės ,niekas negali mūsų išgelbėti ,išskyrus ,mus pačius ,ir pelenai pakyla nuo žemės ,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių