Kauno klinikose mirė apdegęs „Gaschemos“ darbuotojas

  • Teksto dydis:

Kauno ligoninėje penktadienio naktį po apdegimų mirė bendrovės „Gaschema“ darbuotojas.

Įmonėje dujų taros aparatininku dirbęs 59 metų vyras smarkiai apdegė gruodžio 16-ąją nelaimingo atsitikimo darbo vietoje metu.

Kaip skelbia įmonė, 30 metų darbo patirtį turinčiam aparatininkui uždarinėjant deguonies balionų pildymo atjungimo įtaisą, įvyko deguonies išmetimas į patalpą, ir dėl kol kas nenustatytų priežasčių patalpoje įvyko gaisras.

Visą parą bendrovėje budintys gaisrininkai įvykio vietoje buvo per 5 minutes ir užgesino gaisrą savo pajėgomis. Nukentėjęs darbuotojas, suteikus pirmąją pagalbą, buvo išvežtas į Jonavos ligoninę būklei stabilizuoti, o vėliau ir į Kauno klinikas.

„Gaschemos“ deguonies balionų pildymo korpuso gamybinė veikla sustabdyta, kol bus nustatytos nelaimingo atsitikimo priežastys. Įvykio aplinkybes aiškinasi Valstybinės darbo inspekcijos atstovai ir pati bendrovė, pranešė „Gaschema“.

Sudaryta vidaus darbo grupė ketina detaliai išnagrinėti nelaimės priežastis ir prielaidas, ištirti įrangos ir metalų pažeidimus bei sudėtį.

Sulaukus Kauno prokuratūros leidimo ardyti apdegusį vamzdyną ir pildymo mazgo ventilius, planuojama pasitelkti ir mokslines laboratorijas.

Jonavos rajone veikianti „Gaschema“ gamina skystąsias, technines, suvirinimo, maisto pramonei skirtas bei specialiąsias dujas ir jų mišinius bei sausąjį ledą. Pernai įmonė pradėjo prekiauti deguonimi, azotu ir argonu.

„Gaschema“ yra koncerno „Achemos grupė“ valdomos trąšų gamintojos „Achema“ filialas. Kompanijoje „Gaschema“ dirba daugiau kaip 90 darbuotojų.


Šiame straipsnyje: Gaschemamirėnelaimėsapdegė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita Venckienė

Rita Venckienė  portretas
Labai užjaučiu

Petras

Petras portretas
Pajudinkit ACHEMĄ ir pamatysit kad ten žmonės dirba kaip rusų kareiviai antro pasaulinio metais. Su mediniais pagaliukais ir šlepetėm. Gėda savininkams.

Rina

Rina portretas
Argi ten ir ugnies būta?Kaip galėjo sprogti? Baisu.Užuojauta žuvusiojo artimiesiems.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių