Kauno automobilių turguje – dešimtys tūkstančių neapskaitytų grynųjų

  • Teksto dydis:

Per porą mėnesių iš Kauno automobilių turgų administruojančios įmonės kasos aparatų išimta daugiau nei 90 tūkst. eurų, nors pagal kasos pajamų orderius įnešta 56 tūkst. eurų.

Į apskaitą nebuvo įtraukta ir dar didesnė suma – 42 tūkst. eurų už vilkikų aptarnavimą, skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimo (FNTT) tarnyba.

FNTT Kauno apygardos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, apgaulingos apskaitos tvarkymo Kauno automobilių turgų administruojančioje bendrovėje.

Pirminiais tyrimo duomenimis, bendrovės atsakingi asmenys per porą mėnesių iš kasos aparatų grynaisiais pinigais paėmė daugiau nei 90 tūkst. eurų, o pagal kasos pajamų orderius įnešė 56 tūkst. eurų.

„Taigi į Kauno automobilių turguje veikiančios bendrovės buhalteriją nebuvo įtraukta beveik 34 tūkst. eurų“, – skelbia FNTT.

Neoficialiuose bendrovės žurnaluose užfiksuota, kad per kelis mėnesius bendrovė už vilkikų aptarnavimą išrašė daugiau nei 800 bilietų, kainuojančių po 90 eurų. Į bendrovės apskaitą buvo įtraukti 375 bilietai, o likę ne mažiau kaip 469 bilietai, kurių bendra suma siekia daugiau nei 42 tūkst. eurų, nebuvo įtraukti į apskaitą.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas bendrovės administracinėse patalpose, buhalterijoje, įvažiavimo į turgų saugos postuose. Kratų metu buvo paimti įvairūs dokumentai, kompiuterinės apskaitos duomenys.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves turginis

Buves turginis portretas
Net neisivaizduojat,kokie pinigai vartosi Kauno mašinu turguje.Ir gerai pastebėta,jei dauguma sumoka mokesčius,tai ten tegul susimoka.

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas naudots www.autofenix.lt , nereikės ir turgaus.

partija

partija portretas
o gariunuose kitaip?vis del to sostine,kur visos kontroliuojancios tarnybos surinktos...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių