Kauno automobilių remonto dirbtuvėse – pažeidimai

  • Teksto dydis:

Automobilių remonto dirbtuves patikrinę Kauno mokesčių inspektoriai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai visose jose nustatė pažeidimų.

„Didžiausią dėmesį VMI skiria tų sričių stebėsenai ir kontrolei, kuriose, remiantis rizikos analizės duomenimis, gali būti nuslėptos didžiausios pajamų ir mokesčių sumos. Tačiau Kauno AVMI atkreipia dėmesį, kad ir kitų sričių mokesčių mokėtojai privalo laikytis mokestinės drausmės, todėl ir mažesnes biudžeto pajamas generuojančios įmonės nelieka ir neliks be VMI dėmesio“, – sako Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė (AVMI) viršininkė Judita Stankienė.

Operatyvių patikrinimų metu VMI nustatė kasos taisyklių pažeidimus dėl grynųjų pinigų trūkumo kasoje, aptiko neišrašytus kasos pajamų ir išlaidų orderius, rado nepildomą kasos aparato operacijų žurnalą, nebuvo deklaruota veiklos vieta. Už atitinkamus pažeidimus mokesčių mokėtojams numatyta administracinė atsakomybė nuo 57-289 eurų.

Kaip pranešė Kauno AVMI, FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai tikrintose automobilių remonto paslaugas teikiančiose įmonėse nustatė analogiškus pažeidimus, t. y. nepildomi elektroninio kasos aparato operacijų žurnalai ir kiti buhalterinės apskaitos tvarkymo pažeidimai, galimi pajamų neapskaitymo atvejai. Dėl vieno autoserviso pažeidimų FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliks išsamesnį patikrinimą.

Kauno AVMI viršininkė J.Stankienė pastebi, kad įmonės, vykdančios automobilių remonto veiklą, deklaruoja mažas pajamas bei, atsižvelgiant į vykdomos veiklos specifiką, sumoka neadekvačiai mažai mokesčių, todėl rizika, susijusi su neapskaitytomis lėšomis ir darbo užmokesčio mokėjimu „vokeliuose“, nelegaliu darbu išlieka.

„Todėl anksčiau ar vėliau visi mokesčius slepiantys mokėtojai sulaukia VMI dėmesio“, – teigia J.Stankienė.

Atliekant kontrolės veiksmus automobilių remonto paslaugas teikiančiose įmonėse VMI specialistai nustatė ir kitus pažeidimus, kuriuos perdavė vertinti kitoms institucijoms: dėl darbuotojų neatlygintinai dirbamų viršvalandžių – Valstybinei darbo inspekcijai, dėl nepildomų ar neteisingai užpildytų užsakymo paraiškų, suteikiant transporto priemonės valdytojui būtiną informaciją apie teikiamų techninio aptarnavimo ir remonto paslaugų sąlygas – Valstybinei kelių transporto inspekcijai.

VMI atkreipia dėmesį, kad ateityje numatyta ir daugiau tokių operatyvių patikrinimų, bendradarbiaujant su kitomis institucijomis, todėl tikimasi, kad mokesčių mokėtojams veiklą vykdant sąžiningai, specialistams vis rečiau teks pildyti pažeidimų protokolus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
O kas ir kada tikrins tuos ,kurie nuomoja butus namus.Nuo nuomininkų ,kitų butų savininkam neimanoma gyventi,tampi vergas,laiptinių neplauna nuomininkai,nei nuomuojamo buto savininkai.Triukšmas ,prisiveda kompanijų,jiems viskas dzin....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių