Kauno apskrities policijoje – apie narkotinių medžiagų žalą

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai organizavo konferenciją, skirtą ugdymo įstaigų atstovams susipažinti su narkotinėmis medžiagomis bei jų daroma žala jaunų žmonių organizmui.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė kalbėjo apie tai, kaip reikia atpažinti nuo narkotinių medžiagų apsvaigusį asmenį, kaip galima jam padėti iki kol bus suteikta profesionali medicininė pagalba.

„Įtarus, jog vaikas yra apsinuodijęs narkotinėmis medžiagomis, visais atvejais būtina kreiptis į greitąją pagalbą, kadangi patys vargu ar kuo nors galėsite padėti“, -  perspėjo konferencijoje greitosios medicinos pagalbos atstovė. Visos konferencijos metu didžiausias dėmesys skirtas jaunimo svaiginimosi problemoms aptarti, taip pat užkardyti tokią nusikalstamą veiką.

Konferencijoje pasisakiusi Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekursorių kontrolės ir rizikos vertinimo skyriaus vedėja Rima Mačiūnienė pasakojo apie įvairias naujas psichotropines medžiagas, kuriomis jaunimas gali svaigintis.

Kalbėdama apie naujas psichotropines medžiagas atstovė paminėjo svarbiausius įsigijimo, vartojimo bei, žinoma, apie vartojimo padarinius. „Didžiausia žala žmogaus organizmui nuo narkotinių  medžiagų pastebima jų perdozavus. Asmuo pirkdamas vis iš kitų narkotikų prekeivių nežino, kokio dydžio dozę jis įsigyja, kokia narkotinių medžiagų koncentracija yra įsigytoje prekėje, todėl perdozavimo rizika yra labai didelė“, - apie pavojų sveikatai priminė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekursorių kontrolės ir rizikos vertinimo skyriaus vedėja.

Apie skirtinas priežiūros priemones jaunimui pasakojusi Kauno miesto savivaldybės administracijos patarėja (Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė) Vaiko gerovės komisijos pirmininkė Sigita Šimkienė, paminėjo svarbiausius aspektus, pagal kuriuos galima taikyti priežiūros priemonės vaikams. Pirmininkė teigė, kad į Vaiko gerovės komisiją dėl tokių priemonių taikymo kreipiasi ir narkotines medžiagas vartojančių asmenų artimieji: „Į vaiko gerovės komisiją dėl priežiūros priemonių taikymo paskyrimo kreipiasi ir patys tėvai, kurie neberanda būdų, kaip atvesti savo vaiką į doros kelią“.

Konferencijoje taip pat pasisakė ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės Mobilios kuopos vadas  Augustas Valaitis, kuris pedagogams pasakojo apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymo, gabenimo ir maskavimo būdus, su kuriais susiduriama praktikoje. Pareigūnas pateikė pavyzdžių, kur narkotines medžiagas vartojantys asmenys jas slepia: „Pasitaiko atvejų, kuomet asmenys narkotines medžiagas slepia kelnaitėse, tikėdamiesi, jog policijos pareigūnai ten netikrins“.

Pedagogams papasakota apie įvairius narkotinių medžiagų aptikimo procedūros aspektus, paminėta kuomet yra kviečiami kinologai su tarnybiniais šunimis, kurie visada padeda rasti slepiamas narkotines medžiagas.  Apie gresiančią administracinę ir baudžiamąją atsakomybę už narkotinių medžiagų neteisėtą disponavimą ir vartojimą priminė Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnė, akcentuodama pagrindinius teisės aktus, pagal kuriuos vartojantys ar disponuojantys narkotinėmis medžiagomis asmenys būtų traukiami atsakomybėn.

Siekiant kurti saugią ir sveiką aplinką, nuolatinis institucijų bendradarbiavimas, bendravimas ir keitimasis žiniomis, yra itin svarbus. Pareigūnai tikisi, kad konferencijos metu specialistų ir įvairių tarnybų atstovų išsakyta informacija bus naudinga ugdymo įstaigų atstovams tolimesnėje darbinėje veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

58 KAUN/senamies.

58 KAUN/senamies. portretas
Sugundo pabandyti ar surizikuoti,jaunam zmogui uztenka po tokiu paskaitu jau suzino labai daug,reiketu vesti i ligonines kalejmus kur zmones sulauze savo gyvenimus platesnio rato apzvalga ir supratimas butu kias.Bet pirmiausia turi pasikeisti ( ) poziuris i savo tauta ir jos piliecius.

o kodėl

o kodėl portretas
policija nebaudžia narkotinių medžiagų platintojus bei '' žolytės '' pardavinėtojus ?

Ačiū

Ačiū portretas
Labai įdomus ir naudingas renginys
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių