Kaunietis vos nenušovė vaikų ir kaimynės

Kaune sulaikytas ir į psichiatrijos ligoninę paguldytas vyras, šaudęs į vaikų žaidimo aikštelę ir grasinęs nužudyti kaimynę. Anot pastarosios, iki sulaikymo jis siautėjo apie savaitę.

Kaune sulaikytas ir į psichiatrijos ligoninę paguldytas vyras, šaudęs į vaikų žaidimo aikštelę ir grasinęs nužudyti kaimynę. Anot pastarosios, iki sulaikymo jis siautėjo apie savaitę.

Apie pavojingą incidentą Aleksote, Kalvarijos gatvėje, pareigūnams buvo pranešta trečiadienį apie 18 val.

"Galimai psichikos sutrikimų turintis kaimynas pro savo buto langą šaudo į kieme esančią žaidimo aikštelę, kurioje žaidžia vaikai. Jų akivaizdoje jau peršovė mažiausiai tris guminius žaislus", – teigė skambinusioji.

Atvykus policijos patruliams, šaulio prie lango jau nebuvo. Jis rastas namuose. Tačiau neigė šaudęs, nors patvirtino turintis orinį šautuvą ir paprašytas pateikė jį pareigūnams.

33-ejų metų įtariamajam viešosios tvarkos pažeidimu atsisakius vykti tiek su greitosios medikais, tiek su policijos pareigūnais bei pradėjus grasinti juos iškvietusiai kaimynei, patruliai išsikvietė pastiprinimą – kolegų ekipažą, ginkluotą elektrošoku. Tačiau be šios kraštutinės priemonės apsieita. Kaimynų siaubas sutramdytas, jam uždėjus antrankius. Medikai jį išvežė į S.Dariaus ir S.Girėno psichiatrijos ligoninę.

Anot kaimynų, šautuvas šio sunkiai sugyvenamo vyriškio rankose atsirado maždaug prieš savaitę. Tiek laiko jie kantriai skaičiavo ir šaulio taikinius: peršautas sandėlio duris, vaikų kamuolį, kurio spardymas jį siutino, ir pan. Iš pradžių kaimynė dar bandė su juo ramiai pasikalbėti. Tačiau vyriškis nesileido į jokias kalbas, pagrasino nušauti ir ją. 

Pirminiais duomenimis, iki šiol šis asmuo į policijos akiratį patekęs nebuvo. O kai kuriuos orinius šautuvus, priklausomai nuo jų galingumo, galima įsigyti bet kurioje ginklų parduotuvėje be jokio specialaus policijos leidimo.


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Vaikų linija www.vaikulinija.lt – 116 111
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt – 8 800 28888
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt – 8 800 60700
Pagalbos moterims linija – 8 800 66366
Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba) – 8 800 77277
Dingusių žmonių šeimų paramos centras – 8 800 26161; 8 5 2773135
Psichologinė pagalba internetu:
http://www.vaikulinija.lt
http://jppc.lt/draugas
http://paklausk.kpsc.lt
kasnutiko@yahoo.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
o kas negerai kaune tau?

Na zurnaliste

Na zurnaliste portretas
Is ORINUKO ka nusauti manau neimanoma!!!!Mastyk galva,jei ne savo,tai bent protingesnio kolegos...

manau

manau portretas
Tai gali būti ir alkoholikas, ir narkomanas, ar kita liga sergantis žmogus, o gal jis sveikas, bet tiesiog be galo agresyvus ?Blogai, kad ginklai pardavinėjami visiems, nesvarbu ar oriniai, ar kitokie.Teko matyti kaimyną, kuris šaudė iš šaratinio šautuvo į laiptinės langus, bet nepasakysi, kad jis nesveikas, tiesiog surado sau pramogą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių