Kaunietis klausia – mes atsakome: ar į šią prastos būklės gatvę įžengs darbininkai?

  • Teksto dydis:

Kaune įsisiūbuojant rekonstrukcijų vajui, gyventojai aktyviau domisi, kada darbininkai apsilankys vienoje ar kitoje gatvėje. Portalo redakcija sulaukė tokio skaitytojo klausimo ir pateikia atsakymą.

Į portalą kauno.diena.lt kreipęsis kaunietis Lukas Š. tikina, kad džiugu matyti atgimstantį miestą, tačiau darbininkai iki jo gyvenamosios vietos Aleksote kol kas neatkeliavo.

„Kada kelininkai pagaliau apsilankys Lakūnų pl. – J. Bakanausko g. atkarpoje? Gyvename tik 5 minutės nuo Kauno centro, tačiau atrodo, jog gyventume užmirštame kampelyje. Tai tęsiasi metai iš metų“, – apie nuotraukose užfikuotą kelią pasakoja vyras.

Pasak jo, vasaros metu bėdų būna kiek mažiau, kadangi nereikia klampoti per purvynus. Tačiau priešinga situacija susiklosto rudenį ir žiemą, kuomet stūkso balos ir purvas.

„Taip gyvename jau ne vienerius metus, tačiau dabar, kuomet daugelis miesto kampelių tvarkomi, panorome išsiaiškinti, ar planuojama tvarkyti ir šį kelią“, – svarstė Lukas Š., kuris surasti atsakymą patikėjo portalo redakcijai.

Pasidomėjome, ar skaitytojo viltims lemta išsipildyti. 

„Ši gatvės atkarpa įtraukta į Aleksoto seniūnijos tvarkytinų gatvių sąrašą. Tad apie problemą tikrai žinome“, – geras žinias pranešė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savivaldybės atstovo teigimų, šalia šio kelio gyvenantys kauniečiai turi kelis pasirinkimus – laukti, kol šią gatvę sutvarkys miestas, arba gyventojai patys gali imtis iniciatyvos ir skirti 50 proc. darbų atlikimui reikalingų lėšų. Tokiu atveju kita dalis lėšų atkeliautų iš Kauno miesto savivaldybės.

„Šiuo paramos modeliu jau pasinaudojo, pavyzdžiui, Kaimelės, J. Semaškos, Sparnų, Skudučių, Bernatonių gatvės, dar daugiau gatvių taikydami šį modelį ruošiame asfaltuoti“, – sakė A. Pakalniškis.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.


Šiame straipsnyje: gatvės remontasgatvė Aleksotekelių tvarkymasgatvių tvarkymas Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

deja

deja portretas
Tokiu gatveliu Kaune simtai. Mano gatve irgi panasi ir jos niekas nesiruosia asfaltuoti per ateinancius 10, gal 20 metu nors gyvenu ne kokiame nors uzkampyje. Pirkau visureigi, taip pigiau negu 50% susimoketi uz kelio danga.

Cha

Cha portretas
Aleksote neasfaltuotų ir kadaise asfaltuotų, bet dabar jau išdrapalintų gatvelių tiek ir tiek, bet joms asfaltuoti pinigų nėra, užtat žadama parke takelius išgrįsti, grilio zoną padaryti ir išbaidžius antis vietoj jų plaukiojantį fontaną į kūdrą paleisti. Va tokie prioritetai...

Pastebėjote? Reketas jau įteisintas

Pastebėjote? Reketas jau įteisintas portretas
Ar tam renkame ir išlaikome miesto valdžią, kad ji mus reketuotų? Kaip tai banditai darė 1990 m.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių