Kaunietis darbo biržai už įgytą profesiją turės grąžinti beveik 3 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad 28 m. kaunietis E. B. Kauno teritorinei darbo biržai turės grąžinti 2866 eurus, kuriuos ji sumokėjo už vyriškio mokslus – įgytą apdailininko profesiją.

Teismui pateiktame ieškinyje nurodoma, kad 2014 m. lapkričio pabaigoje Darbo birža ir E. B. sudarė dvišalę mokymo sutartį, kuria Darbo birža įsipareigojo sumokėti už jo pasirinktą profesinį mokymą ir kas mėnesį jam mokėti stipendiją.

Jis pagal šią sutartį pirmiausia turėjo įgyti apdailininko kvalifikaciją. Toliau jam reikėjo per šešis mėnesius arba pačiam susirasti darbą, arba pasinaudoti darbo biržos pateiktais darbo pasiūlymais, arba tiek pat laiko vykdyti individualią veiklą.

Savo parašu E. B. patvirtino, kad jei jis nesilaikys sutartyje numatytų sąlygų, grąžins už mokslą sumokėtus pinigus.

Apdailininko išsilavinimą vyriškis įgijo, tačiau individualia veikla vertėsi vos tris mėnesius iš reikiamų šešių, skelbiama teismo pranešime.

Prieš kreipiantis į teismą, darbo birža geranoriškai ragino vyriškį grąžinti pinigus, tačiau jis į prašymą nereagavo.

Teismas šiuo sprendimu E. B. įpareigojo ne tik darbo biržai grąžinti pinigus, bet ir sumokėti žyminį mokestį bei atlyginti išlaidas už procesinių dokumentų siuntimą.

Sprendime, priimtame už akių, pažymima, kad E. B. įstatymo nustatyta tvarka negali skųsti šio sprendimo apeliacine tvarka, tačiau turi teisę per 20 dienų pateikti jį priėmusiam teismui pareiškimą, jog šis jį peržiūrėtų.

Darbo birža turi teisę per 30 dienų šį sprendimą skųsti Kauno apygardos teismui.

Šiais metais Kauno teritorinė darbo birža teismui pateikė 160 ieškinių dėl skolų už profesinį mokymą. Iš jų 136 bylos yra išnagrinėtos ir prašomos sumos iš skolininkų yra priteistos. Vienu atveju yra sudaryta taikos sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Vitas atsipeikek kartais nera darbu pagal profesija,atsirado visazinis.hahaha.Is patirties sakau.Lengva kalbet

iš šono

iš šono portretas
Sutinku su nuomone, kad projektai yra popieriniai, labiau formalaus pobūdžio, jokių profesijų juose neįgyjama, gaunamas tik popiergalis. Jei būtų atliktas auditas, pasimatytų, kad tai , kas įrašytą kursų baigimo popieriuje, dažnas net nežino, ką reiškia, nors lankė juos sąžiningai. Darbdaviai taip pat nėra patenkinti kvalifikacija ir tokių "perkvalifikuotų" darbuotojų nenori. Aš vietoj šio žmogaus tikrai ieškočiau teisybės iki galo, o kitiems siūlau neužkibti už šio kabliuko, nes jūs tikrai nieko neišmoksite tuose mokymuose, tik kažkokia kontora susišluos ES lėšas. Ši sritis reikalauja gilaus patikrinimo, ypač, kas liečia mokymo kokybę ir sužiūrėti visą grandinę, kas joje dalyvauja..

Vitas

Vitas portretas
Labai teisingas sprendimas.Nera ko durniu stumti.Turi profesija darbą tai ir dirbk
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių