Kaunietė tikėjosi prasigyventi su benamiu milijonieriumi

Kauno apylinkės teismas realia laisvės atėmimo bausme nuteisė kaunietę Vijolitą Lodienę. Moteris tikėjosi prasigyventi fiktyviu milijonieriumi padariusi nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį ir asocialiai gyvenusį asmenį.

Teismas nepatikėjo

Niekur nedirbanti, išsituokusi ir su kitu vyru bendrą ūkį vedanti V.Lodienė meistriškai manipuliavo nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiais asmenimis ir įmonių vadovais. Remiantis tyrėjų surinkta medžiaga, moteriai buvo pareikšti kaltinimai sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.

V.Lodienės dėka septynis kartus teistas už vagystes, plėšimus, chuliganizmą, pasipriešinimą policijos pareigūnams Antanas Gruodis vieną rytą pabudo milijonieriumi. Pareigūnai įtarė, kad kaimynų apibūdinamas kaip girtuoklis, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos A.Gruodis nė nenutuokė tapęs patogiu įrankiu V.Lodienei.

Tyrėjų surinkta medžiaga bylojo, kad apsukri moteris pasinaudojo ne tik menkai ką suprantančio vyro patiklumu, bet ir dokumentais. Teisme V.Lodienė dėjosi geradare, besirūpinančia sunkiai aplinkoje besiorientuojančiu girtuoklėliu, tačiau teismas nepatikėjo, kad kartkartėmis sodininku pakviečiamas dirbti A.Gruodis buvo toks patikimas, kad jam skolon buvo parduotos bendrovės "Tauras" akcijos. O jas pardavęs A.Gruodis tapo 2 mln. litų (beveik 600 tūkst. eurų) savininku.

Už neantraeilį vaidmenį bendrovės "Tauras" akcijų pirkimo-pardavimo spektaklyje Kauno apylinkės teismas V.Lodienei skyrė realią dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Vieno banko sąskaitoje saugoti daugiau nei 75 tūkst. eurų teismo sprendimu konfiskuoti.

Patogi schema

Aferos siūlo galą tyrėjams į rankas įdavė banko darbuotojai. Jiems kilo įtarimas dėl milijonieriaus įvaizdį sunkiai atitinkančio A.Gruodžio noro pasiimti anuomete valiuta milijoną litų. Teisme A.Gruodis laikėsi iš paskutiniųjų ir stengėsi pademonstruoti visas įgytas žinias apie akcijų pirkimo naudą. "Pigiai nusiperki ir brangiai parduodi", – suprantamą verslo modelį teisme aiškino A.Gruodis.

(Nuotraukoje – A. Gruodis)

V.Lodienės akcijų pirkimo schema nebuvo sudėtinga. Niekada pati nebuvusi regsitruota "Tauro" akcijų savininke, moteris buvo šios bendrovės stebėtojų tarybos nare. 37,36 proc. bendrovės akcijų paketas tapo A.Gruodžiui tramplinu į milijonierius, o V.Lodienei į kaltinamųjų suolą. Kaltinamajame akte dėstoma, kad minėtų akcijų formalus savininkas buvo Darius Brilius, tačiau faktinė akcijų turėtoja minima būtent V.Lodienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Grazuolis Alan Delonas , pamilo jinai ji
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių