Kaunietė: pareigūnų veiksmai priklauso nuo nuotaikos?

  • Teksto dydis:

Neapsikentusi transporto priemones, kaunietės nuomone, bet kaip ir bet kur statančių savininkų savivale, moteris kelis kartus kreipėsi į pareigūnus, bet, jos tvirtinimu, iniciatyva buvo bevaisė. Policija tvirtina, kad vienas apskųstų automobilių vairuotojų bus nubaustas, o kitas taisyklių nepažeidė.

"Penktadienio vakarą šalia "Romuvos" kino teatro sienos, po draudžiamu sustoti ir stovėti ženklu ir priešais įvažiavimą į kiemą buvo pastatyti du automobiliai, kurie trukdė išvažiuoti iš kiemo. Visa tai vyko apie 19-20 val. vakaro", – pasakojo kaunietė.

Dėl šio pažeidimo ji pranešė bendruoju pagalbos telefonu.

"Atvyko vienas ekipažas ir pareiškė, kad jie jų nebaus, nes jie atvažiavo per Laisvės alėją, o iš tos pusės ženklo nėra. Mašinų stovėjimo kryptis buvo priekiu į Laisvės alėją, todėl manau, kad atvažiuota ne iš tos pusės", – toliau kalbėjo skaitytoja.

Jos teigimu, ekipažas net nebandė susisiekti su automobilių savininkais, kad šie patrauktų mašinas, ir išvažiavo.

"Maždaug už pusvalandžio, kaip pasakojo kaunietė, moteris bandė išvažiuoti iš kiemo ir kliudė vartus, apgadino savo automobilį, nes tos mašinos, pažeidžiančios Kelių eismo taisykles (KET), vis dar stovėjo. Buvo iškviestas kitas ekipažas. Atvykę pareigūnai net neprisistatė, tik išlipę paklausė "nu tai ko mes čia atvažiavom?". Ir vėl įrodinėjo tą pati, kad jie jų nebaus ir net nebandę patraukti mašinų išvažiavo", – dėstė mergina.

Po kelių dienų, anot jos, situacija vėl pasikartojo. Geras dvi valandas priešais įvažiavimą į kiemą, prie "Romuvos" kino teatro, po draudžiamu sustoti ir stovėti ženklu buvo pastatytas automobilis. "Tai nufotografavau ir įkėliau į epolicija.lt  programą. Pareigūnai atvyko iškart. Ir automobilis tuoj pat buvo "apdovanotas" baudos kvitu. Tai kaip čia yra: vienus baudžiam, kitų ne? Dirbam pagal nuotaiką?" – klausė kaunietė, pridūrusi, kad pagal tai, ką jai aiškino pareigūnai penktadienį, ji šįkart suskaičiavo net tris tų transporto priemonių savininkų įvykdytus pažeidimus. 

Kauno policijos atstovai, kai į juos kreipėsi portalas kauno.diena.lt, paaiškino, kad Laisvės alėjoje esantys kelio ženklai nurodo, jog transporto priemonėmis važiuoti čia draudžiama, kadangi ten yra pėsčiųjų takas, todėl papildomas ženklas iš Laisvės alėjos pusės nėra būtinas.

Tai kaip čia yra: vienus baudžiam, kitų ne? Dirbam pagal nuotaiką?

"Vienintelis galimas įvažiavimas į šią teritoriją yra iš K. Donelaičio gatvės, tačiau šioje pusėje taip pat yra aiškiai matomas kelio ženklas, kuris draudžia sustoti (stovėti) transporto priemonėms", – teigė atstovai. 

Šis draudimas, kaip aiškino, negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms, todėl automobilio "Opel" vairuotojui nebuvo taikyta administracinė atsakomybė.

"Administracinė atsakomybė taikyta „Škoda“ automobilio vairuotojui. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. gresia bauda iki 90 eurų", – teigė policijos atstovai, dėkodami pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei priminė, kad apie pastebėtus KET pažeidimus gyventojai gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt, įkeliant aprašymą apie pažeidimą bei užfiksuotą vaizdinę medžiagą.


Šiame straipsnyje: parkavimasautomobilio statymasdraudziama stovetidraudžiama sustotikelio ženklaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne nuotaika o pažintys lemia

Ne nuotaika o pažintys lemia portretas
Kauno policija patikrina numerius jei nėra svarbus asmuo tai baudžia jei svarbus tai pažeidimo nemato pats mačiau korupcija Kaune neribojama

Tadas Blinda

Tadas Blinda portretas
Kiekviena diena ten važiuoju su darbiniu busu ir kiekviena karta matau tiek bukagalvių avinų ,kurie parkuojasi bet kur,ant pėsčiujų takų,tiek ant posukio ,kur tik mašinai eina pravažiuoti,jiems pohui ,numetė ir nuėjo....o tiems kam tikrai reikalinga ši arterija daužo ratlankius...aš jau nekalbu apie ta yvažiavima pro tuos vartus....ten išvis užšalde snukius palieka po ženklais....Tik fotografuoti ir tiesiai y E.policija....

kaunietis

kaunietis portretas
Atvaziavois laisves al. o juk laisves al. eismas negalimas. Su kuria vieta maste policininkai?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių