Kaunietė nepraranda vilties: gal atpažįstate šiuos turto niokotojus?

  • Teksto dydis:

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietė Lina Mikšienė, kuri sako beprarandanti viltį surasti jos turtą nuniokojusius jaunuolius. Policijai nutraukus tyrimą, moteris prašo atsiliepti visus, ką nors žinančius apie įvykį, ir žada atsilyginti.

Ketvirtą kartą nukentėjusi Kauno senamiestyje esančios parduotuvės „Boutique30“ savininkė nebeištvėrė – apie birželio 18 dieną nuniokotus augalus pranešė policijai.

„Manau, kad tai daroma specialiai. Kelis kartus gėlių vazonuose ir prie parduotuvės durų buvome radę tuščių alkoholio butelių, šiukšlių, augalus taip pat išrauna nebe pirmą kartą“, – portalui kauno.diena.lt iškart po padaryto nusikaltimo pasakojo moteris. 

Pasak kaunietės, apie tai tuoj pat informuota policija, o atvykę pareigūnai užfiksavo įvykį. Jau kitą dieną moteris elektroniniu būdu užpildė pareiškimą, kadangi buvo išvykusi atostogauti. Tik grįžusi ji pareigūnams pateikė ir parduotuvės vidaus kameromis užfiksuotus vaizdus.

„Labiausia piktina tai, kad M. Daukšos ir Vilniaus gatvių sankirtoje yra vaizdo stebėjimo kameros. Kiek žinau, jomis situacija turi būti stebima nuolat, į netinkamus piliečių veiksmus turi būti reaguojama iš karto“, – dėstė butiko savininkė, pridūrusi, kad vėliau gavo žinių, jog šį kartą nusikaltėlių jos neužfiksavo.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad pagal patirtą žalą buvo pradėta administracinė teisena. Tačiau, pasak nukentėjusios L. Mikšienės, jau liepos 11 d. jai buvo pranešta, kad tyrimas nutraukiamas.

„Iš pateiktos filmuotos medžiagos (dėl įrašo kokybės) nebuvo galimybės nustatyti asmenų tapatybių, todėl papildomai buvo peržiūrimos ir miesto stebėjimo kameros, kurios galėjo užfiksuoti panašiai apsirengusius asmenis. Miesto vaizdo stebėjimo kameromis jie nebuvo užfiksuoti. Administracinio nusižengimo bylos teisena nesant visiems administracinio nusižengimo požymiams nutrauktina iki paaiškės naujos aplinkybės ar bus nustatytas, surastas administracinį nusižengimą padaręs asmuo, jeigu nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos nebus suėję dveji metai“, – portalui komentavo O. Vaitkevičienė.

Kaunietę labiausiai piktina tai, kad, pasak jos, policija neišplatino vaizdo įrašo internetinėje erdvėje, kaip tai daroma daugeliu atveju. Tačiau, anot policijos, vaizdo stebėjimo įrašai – viena iš priemonių nustatyti ir atpažinti asmenis, tačiau tik tuomet, kai asmenis galima identifikuoti. Ne visada gaunami vaizdo įrašai tai leidžia padaryti dėl jų kokybės. 

Nukentėjusioji prašo visų, kurie ką nors žino ir gali suteikti informacijos, paskambinti telefonu +37067016317. Už informaciją kaunietė žada atsilyginti.


Šiame straipsnyje: nusikaltimainuniokojo augaluspadėkite atpažintiboutique30skaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie girti.ir jiems pofik ant visų

......

...... portretas
Niekam nesvarbu,blogai saugote patys save,pačių reikalas.

hm

hm portretas
Pasiprašyčiau kaimynų, jei yra koks priešais esantis namas ir pritvirtinčiau kameras, nukreiptas į duris. Ar tai taip sunkiai įgyvendinama? Yra tekę versle ir mums su panašiu atveju susidurti, atvykusi policija iš karto pasiūlė kabinti kameras. Tą ir padarėm ,o vandalai nurimo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių