Kauniečių gauja gamino cigaretes Vakarų rinkai?

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai išaiškino grupuotę, Lietuvoje organizavusią padirbtų tabako produktų gamybą. Įtariama, kad falsifikatai buvo skirti Vakarų Europos rinkai.

Pasieniečiai išaiškino grupuotę, Lietuvoje organizavusią padirbtų tabako produktų gamybą. Įtariama, kad falsifikatai buvo skirti Vakarų Europos rinkai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorams, trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai atliko kratą Raseinių rajono Paliūnės kaime esančiame dideliame garaže. Čia pareigūnai užklupo tris kauniečius, kurie į sauskelnių dėžes talpino rūkalų pakuotes.

Garaže pareigūnai aptiko daugybę dėžių su, įtariama, falsifikuotomis cigaretėmis. Iš viso rasti 67 tūkst. 699 cigarečių "Regal" ir "West" pakeliai be ženklinimo banderolių. Ten pat pareigūnai rado 28 dėžes, kuriuose buvo tabako kvapą turinčios augalinės kilmės medžiagos. Įtariama, kad tai 5600 kg žaliavos rūkalų falsifikatams.

Pirminiais skaičiavimais, rastų nelegalių prekių vertė gali būti daugiau kaip milijonas litų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Be trijų kauniečių, netrukus pasieniečiai sulaikė ir Raseinių rajono gyventoją, garažo patalpų, kuriose aptiktos cigaretės ir žaliava, savininką.

Tęsdami dėl to pradėtą ikiteisminį tyrimą Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai atliko kratas ir Vilkaviškio rajono Kybartų miestelyje.

Iš pradžių atlikta krata viename name, kur sulaikytas Vilkaviškio rajono gyventojas, įtariama, vienas iš cigarečių padirbinėjimo organizatorių. Ten pat rastas ir nelegaliai laikomas pistoletas su šoviniais, tabako etiketės, sufasuotos tabako pakuotės, radijo stotys, banderolės.

Pasieniečiai sulaikė ir čia pat stovėjusius penkis prabangius neseniai pagamintus automobilius BMW, "Audi", "Citroen".

Operaciją Kybartuose VSAT pareigūnai pratęsė kitoje miestelio vietoje, patikrinę sulaikytam kybartiškiui priklausančias gamybines patalpas. Jose ir šalia esančioje teritorijoje pasieniečiai rado tabako produktų gamybos liniją ir kitą rūkalų falsifikatams gaminti pritaikytą įrangą bei, įtariama, vogtą 2009 metų laidos automobilį "Mercedes Benz". Be to, rasta ir susmulkintos augalinės kilmės medžiagos, įtariama, kanapių. Pasieniečiai dar paėmė patalpose laikytus, įtariama, neteisėtai įsigytus du keturračius motociklus ir trejas sniego roges.

Operacijoje taip pat dalyvavo muitinės, policijos pareigūnai.

Visus penkis sulaikytuosius pareigūnai uždarė į areštinę. Ketvirtadienį teismas Vilkaviškio rajono gyventoją leido suimti dviem mėnesiams. Patalpų Raseinių rajone savininkui ir ten sulaikytam vienam kauniečiui skirtas namų areštas. Dar dviem Raseinių rajone cigaretes į sauskelnių pakuotes kišusiems kauniečiams skirti pasižadėjimai neišvykti.

Šiuo metu tyrimas tęsiamas ir dėl neteisėto praturtėjimo bei nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas  portretas
nesupratau, kodėl jie gauja? mano manymu tai patys paprasčiausi versininkai namudininkai....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių