Kauno policija turėjo vargo su akivaizdžiai neblaivia VAD pareigūne

  • Teksto dydis:

Baigiantis Žolinei, Kauno kelių policijai įkliuvo nekoordinuotos orientacijos Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnė, nuo kurios išdavikiškai dvelkė alkoholiu. Tačiau pasitikrinti blaivumą šis stambiausias tąnakt policijos vykdyto reido laimikis atsisakė, dėl ko gali ne tik atsisveikinti su tarnyba, bet ir su vairuotojos pažymėjimu.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo neblaivių vairuotojų gaudymo reidą Žolinių vakarą surengusios Kauno kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, įtariamosios vairuojamas "Audi A6" buvo sustabdytas Jonavos gatvėje, prie Eigulių kapinių, likus penkiolikai minučių iki vidurnakčio.

Automobilio vairuotojos paprašius pūsti į alkoholio matuoklį, ji pasitikrinti blaivumą atsisakė, nors nuo jos, kaip ir nuo "Audi" keleivių, sklido alkoholio kvapas. Nekoordinuota buvo ir vairuotojos orientacija. O, pareigūnams paprašius pereiti į jų automobilį, išdavikiškai pynėsi ir įkliuvusiosios kojos, dėl ko ji buvo nušalinta nuo vairavimo, perduodant jos automobilį blaiviems pažįstamiems. 

Pateikdama vairuotojo pažymėjimą, sulaikytoji savo darbovietės nenurodė. Tai buvo išsiaiškinta vėliau, nustačius, kad  ši Kaune gyvenamąją vietą deklaravusi 31-erių įstatymų pažeidėja - Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos darbuotoja.

Minėto departamento direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira sukonkretinti, kokios tiksliai yra nemalonumų, kaip paaiškėjo, per atostogas prisidariusios jo pavaldinės pareigos, nenorėjo. Tepasakė, kad ji yra statutinė valstybės tarnautoja, sauganti arba valstybės vadovus, arba objektą. Ir jos stažas vidaus reikalų sistemoje - apie dešimt metų.

Be to, nors ir atostogauja, ši pareigūnė, kaip ir priklauso, informavo apie įvykusį incidentą savo tiesioginį viršininką. Tačiau tarnybinį tyrimą dėl jo pradėję kolegos pažeidėjos pasiaiškinimo dar neturi.

"Teismui konstatavus, kad ji pažeidė įstatymus, vienareikšmiškai laukia atsisveikinimas su tarnyba, kurios ši istorija tikrai nepuošia," - teigė portalui kauno.diena.lt P.Nemira. 

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus specialistės Dovilės Bernotaitės, jos kolegų nurodymų nevykdžiusiai "Audi" vairuotojai surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Už vengimą pasitikrinti neblaivumą ar apsvaigimą nuo narkotinių, psichotropinių arba kitų psichiką veikiančių medžiagų gresia bauda nuo 1000 iki 2000 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienerių iki ketverių metų.

Šią administracinės teisenos bylą planuojama perduoti Kauno apylinkės teismui jau kitą savaitę.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
bus,kaip su Brazausko apsauginiu,kuris girtas vaikėsi bare virėja su pistoletu,šaudydamas.Vėliau teisesmaukų buvo išteisintas ir dryso reikalauti,kad pistoletą grąžintu.JUK ČIA LIETUVA,VISKAS BRANGIAU IR TEISESMAUKA TEISINGESNĖ.

NA NA

NA NA  portretas
Kauno policija turėjo ne vargo su girta pareigūne ,o pilnas ,kelnes ,nes nežinojo kaip elgtis ,ir negavo nurodymų, slėpti , paleisti , ar kirsti ,______nebūtu baimės, jei pareigūnai atliktu savo pareigą ir niekam nenuolaidžiautu ,sėkmės ,,sėkmės ,būti pilietiškam.,,,,

Oraklulas

Oraklulas portretas
o toliau bus taip: VAD atleis ir pareigu; pareigune su tuo nesutiks ir kreipsis i teisma; teismas konstatuoas, kad neblaivumo faktas nebuvo nustatytas, todel reikia grazinti i darba. Zodziu susimokes kelis tukst euru, pasedes be teisiu, bet gales aiskinti, kad buvo blaivi, tik atsisake pusti :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių