Kaune sulaikytas tėvo nužudymu įtariamas sūnus (papildyta)

Naktį į penktadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užregistravo jau trečią nužudymą per keturias šios savaitės dienas. Pirminiais duomenimis, įtariamasis šiuo nusikaltimu pats kvietė savo aukai greitąją medicinos pagalbą.

Nelinkęs prisipažinti

Pranešimu apie žmogžudystę Vilijampolėje – nuosavame Tilžės gatvės name pradedamos penktadienio Policijos departamento suvestinės. Pranešama, kad savo bute rastas nužudytas 66-erių K.Ž. Velionio krūtinėje konstatuotos trys durtinės žaizdos. Jis aptiktas vonios patalpoje – ant grindų.

Įtariant šiuo nusikaltimu sulaikytas velionio 40-metis sūnus R.Ž. Jam konstatuotas beveik sunkus girtumas – 2,21 prom. Pirminiais duomenimis, jis pats ir kvietė tėvui greitosios medikus. Deja, šie jau niekuo negalėjo padėti.

Pirminiais duomenimis, žmogžudyste pasibaigęs konfliktas įvyko girtaujant. Apie 22 val. tėvas su sūnumi iš kažkur grįžo į namus, o po vidurnakčio į Tilžės gatvę jau skubėjo specialiosios tarnybos.    

Įtariamasis tėvo nužudymu iki šiol į policijos akiratį patekęs nebuvo. Jis nelinkęs prisipažinti, kad pakėlė ranką prieš tėvą. Tačiau penktadienį ketinama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo trims mėnesiams. 

Įvykio metu namuose dar buvo ir R.Ž. motina. Galimas jos vaidmuo tragiškai pasibaigusiame konflikte tarp sūnaus ir tėvo dar tikslinamas.

Žmona ir draugas pabėgo

Kaip jau rašyta, pirmadienio vakare Aleksoto Aukštojoje gatvelėje peiliu mirtinai buvo sužalotas 40-metis Marijampolės gyventojas. Įtariant jo nužudymu bei dar vieno asmens sužalojimu, sulaikytas vos prieš mėnesį iš įkalinimo įstaigos grįžęs 57-erių metų kaunietis, prieš tai girtavęs su namo, kurio kieme viskas įvyko, šeimininke bei šios vyru.

Jo auka tapęs marijampolietis taip pat atvyko pas šią moterį į svečius. Juos su žmona atvežė draugas. Viena iš versijų – namo šeimininkė galėjo kviestis juos pagalbon, kad padėtų atsikratyti jau minėtu ką tik iš įkalinimo įstaigos grįžusiu svečiu.

Tačiau neatmetama, kad žmogžudyste baigėsi konfliktas tarp pačio įtariamojo ir aukos. Pirmasis ką tik buvo atlikęs bausmę už  neteisėtą disponavimą narkotikais. Jo aukos atžvilgiu ikiteisminis tyrimas pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį pastaruoju metu buvo pradėtas Marijampolėje. Ir nužudytasis yra kalėjęs, todėl neatmetama, kad jis su įtariamuoju galėjo turėti kažkokių senų sąskaitų dar nuo įkalinimo laikų.

Kas iš tikrųjų įvyko, atkurti sunku, nes nesutampa įtariamojo ir liudytojų parodymai. O nužudytojo žmona, esą supratusi, kuo viskas gali baigtis, paliko vyrą ir su juos atvežusiu draugu skubiai išvažiavo. Vietoj jų kliuvo į namus grįžtančiam namo šeimininkės broliui. Jam peiliu sužalota krūtinė. Pirminiais duomenimis, ir jis sužalotas sunkiai.

Pataikė į širdį

Dar vienas mirtinu peilio dūriu pasibaigęs konfliktas įvyko naktį į sekmadienį Kauno rajono Poderiškių kaimo vienkiemyje. Jame esančiame statybiniame vagonėlyje, kuriame gyveno sodybos šeimininkams ūkyje talkinę asmenys, rastas nužudytas 61-erių metų vyras.

Įtariant jo nužudymu sulaikyta tame pačiame ūkyje dirbusi 39-erių metų moteris. Pirminiais duomenimis, ir šios tragedijos priežastis - konfliktas, įvykęs girtaujant. Lemtingu tapo vienintelis dūris, kuriuo pataikyta į širdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad

tai kad portretas
toks visu bomzu galas

policija bejege

policija bejege portretas
Kauno meras jeigu siekia toliau vadovauti miestui privalo spaudoje viesai paskelbti kova girtavimui ir pakeisti savivaldybes vaiku teisiu apsaugos tarnybos vadovus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių