Kaune rastas karo laikų sviedinys, Elektrėnuose – dvi granatos

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą Kaune, daugiabučio namo rūsyje, aptiktas karo laikų sprogmuo, o Elektrėnuose – dvi granatos, pranešė policija. 

Dvi karo laikų granatos rastos apie 18 val. Elektrėnuose, Trakų gatvėje, daugiabučio namo nenaudojamame rūsyje. Įtariama, kad jos buvo be sprogdiklių.

Aprūdijęs karo laikų sviedinys aptiktas apie 19 val. Kaune, A. ir J. Gravrogkų gatvės 17 namo rūsyje.

Abiem atvejais įvestas planas „Skydas“, iškviesti „Aro“ išminuotojai.

A. ir J. Gravrogkų g. penkiaaukštis į specialiųjų tarnybų akiratį pakliūva ne pirmą kartą. Anot gyventojų, į šį bendrabutį dažnokai kviečiami policininkai, medikai, ugniagesiai, nes šiame name netrūksta probleminių kaimynų.

Prieš trejus metus šiame name kilus gaisrui žuvo gyventojas. Savo bute žuvo ir sudegė 60-metis jo šeimininkas, mėgęs rūkyti ir išgerti, tačiau apibūdintas kaip netriukšmingas vyras. Gaisro metu gyventojai tuomet patyrė ne tik šoką – aprūko jų kambariai, koridorius, bendra virtuvė, kurie neseniai buvo suremontuoti jų visų lėšomis.

Šįkart, kol dirbo pareigūnai, dauguma evakuotų gyventojų iš pradžių taip pat būriavosi šalia namų. Apie 21 val. gyventojams dar nebuvo leista grįžti namo. Kai kurie evakuodamiesi spėjo išsinešti ir nemažai daiktų.

Iš gyvenamojo namo iš viso buvo evakuota apie 150 gyventojų. Sprogmuo rastas jau vakare, o jo apžiūros ir likvidavimo procedūra užtrunka, tad į nepavydėtiną situaciją pakliuvusiems kauniečiams laikinai suteikta pastogė Nemuno mokykloje-daugiafunkciame centre.

Buvo nustatyta, kad namo rūsyje rasta 82 mm minosvaidžio mina. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, įvertinę sprogmenį, jį neutralizavo vietoje. Tuomet gyventojams leista grįžti namo. 


Šiame straipsnyje: sprogmuosprogmenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių