Kaune rajone pasieniečiai likvidavo didelį kontrabandinių rūkalų sandėlį

  • Teksto dydis:

Kauno rajone Pagėgių pasieniečiai likvidavo didelį kontrabandinių rūkalų sandėliavimo ir, įtariama, perpardavimo sandėlį.

Jame buvo 185 tūkst. pakelių cigarečių už daugiau kaip pusę milijono eurų, taip pat dešimtys tūkstančių grynųjų, manoma, gautų iš neteisėtos veiklos.

Tai yra jau antra panaši Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone kovo mėnesį, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės

Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje esančio Narėpų  kaimo garažų masyve, surengė operaciją.

Buvo užklupti 48-erių ir 53-erių Marijampolės bei Kauno gyventojai. Jie iš  garažo į automobilius krovė cigaretes. Pagėgių kriminalistams įkliuvo ir 65-erių, įtariama, cigarečių pirkėjas. Jis atvyko, kai marijampolietis ir kaunietis jau buvo sulaikyti.

Pasieniečiams patikrinus atvykėlį, paaiškėjo, kad jis atsivežė net 16 tūkst. eurų. VSAT pareigūnų manymu, jie buvo skirti cigaretėms įsigyti.

Narėpų kaime Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai iš viso patikrino penkis garažus. Keturiuose iš jų aptiktos cigarečių  dėžės, kuriose buvo daugiau nei 185 tūkst. pakelių įvairių rūšių baltarusiškų rūkalų. Lietuvoje toks krovinys su mokesčiais yra vertas beveik 525 tūkst. eurų.

Penktame garaže VSAT pareigūnai rado įrengtą savotišką biurą, kuriame, be kitų daiktų, buvo pinigų skaičiavimo aparatas ir daugiau kaip 40 tūkst. eurų grynaisiais.

Skaičiuojant su pirkėjo atsivežtais 16 tūkst. eurų, operacijos metu pasieniečiai iš viso paėmė 56 549 eurus.

Įtariama, kad į šią vietą atvykdavę pirkėjai įsigydavo kontrabandinių rūkalų, kuriuos vėliau perpardavinėdavo įvairiose Lietuvos vietovėse.

VSAT pareigūnai sulaikė ir prie garažų stovėjusius, įtariama, kontrabandininkų automobilius „Mini Coper“, „VW Passat“, „Škoda Octavia“ ir „Opel Zafira“.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasieniečiai

pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tyrimą kontroliuoja  Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Sulaikytus cigarečių krovikus ir pirkėją VSAT pareigūnai buvo uždarę į areštinę. Vėliau

trijulė paleista skyrus jai kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti ir asmens dokumentų paėmimą.

Automobiliai ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Kovą tai buvo jau antra sėkminga Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone. Mėnesio

pradžioje jie Miškinių kaime sulaikė beveik 185 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė irgi buvo daugiau kaip pusė milijono eurų. Tąkart VSAT pareigūnams įkliuvo ir rūkalus krovę keturi Kauno savivaldybės gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Et

Et portretas
Jei su plėšikais ir galvažudžiais taip tvarkytųsi, kaip su kontrabandininkais, tai gal vėl galėtų padorūs žmonės ne tik dieną, bet ir šiltą vasaros naktį ramiai gatvėmis pasivaikščiot... Vaikystėj, prisimenu, galėjai vidury nakties iš vieno Kauno galo į kitą neskubom nupėdint, Žaliakalnio alyvų kvapais pasidžiaugt, po Laisvės liepom ant suoliuko pasėdėt, ir jokie pusgalviai nepristodavo... nu, nebent į Slabodkę velnias užneštų, bet net ten buvo saugiau negu dabar miesto centre... O rūkalų kontrabandos, kiek prisimenu (nerūkiau dar tada) lyg ir visai nebuvo.

ttt

ttt portretas
nuo kada gaidziai is pagegiu po kauno rajona landzioja,gal reikes susirinkt ir malkyciu prasukt,lai kaimieciai pas save pypkiu iesko,visai varzos nejaucia

man patinka:))

man patinka:)) portretas
Tai, o kaip visa ta kruva kontrabandos "davaziavo" nuo Pagegiu iki Kauno? Kokie "paseneciai" budejo to momento Pagegiju "ant kontroles"??;)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių