Girtas vilnietis Kauno gatvėse sukėlė sąmyšį

  • Teksto dydis:

Kaune ant kelio ištiesus priverstinę stabdymo priemonę „ežį“ sulaikytas pavojingai manevravęs ir nuo pareigūnų bėgti bandęs vairuotojas.

Lapkričio 1-osios vakarą, apie 21.25 val., gautas pranešimas, kad Kaune, Tunelio g. pavojingai manevruoja, be įjungtų šviesos žibintų prieš eismą važiuoja tamsios spalvos automobilis „Audi A4“.

Patrulių rinktinės pareigūnai netoli prekybos centro, esančio K. Baršausko gatvėje, pastebėjo į automobilį įsėdusį vairuotoją (gim. 1993 m.), kuris netrukus pajudėjo iš automobilių stovėjimo aikštelės.

Patruliai nedelsiant ėmėsi priemonių, jog užtikrintų eismo bei gyventojų saugumą. Įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus, jie stabdė automobilį, tačiau vairuotojas nestojo ir padidinęs greitį nuvažiavo link R. Kalantos gatvės. Vairuotojo veiksmai kėlė grėsmę kitiems eismo dalyviams: išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, važiuodamas per pėsčiųjų perėją vos nepartrenkė ėjusios pėsčiosios bei kliudė ir apgadino pėsčiųjų perėją žymintį kelio ženklą. „Audi A4“ vairuotojas nesustojo ir toliau, nuvažiavo link Ateities pl.

Prie automobilio stabdymo nedelsiant prisijungė Kelių policijos valdybos pareigūnai. Jie ant kelio ištiesė priverstinę transporto priemonės stabdymo priemonę „ežį“, kurios dėka ties Ateities pl. ir Biruliškių pl. sankryža pavyko sustabdyti vairuotoją. Automobilio vairuotojas iškart iššoko iš sustojusio automobilio ir bandė bėgti, tačiau už 100 metrų buvo sulaikytas. Persekiojant automobilio vairuotoją, jis neragavo į policijos pareigūnų teisėtus reikalavimus sustoti bei sulaikant priešinosi, vartojo necenzūrinius žodžius.

Automobilį vairavęs Vilniaus miesto gyventojas ne tik neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės, bet ir buvo neblaivus. Vyrui nustatytas vidutinis – 1,56 prom. girtumas.

Dėl nepaklusimo teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, eismo įvykio sukėlimą esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti transporto priemones, pasišalinimą iš eismo įvykio vietos ir transporto priemonės be techninės apžiūros vairavimą, vairuotojui gresia bauda iki 1592 eurų su arba be transporto priemonės konfiskavimu ar administracinis areštas iki 20 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Už policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą, pasipriešinimą ir policijos pareigūnų garbės ir orumo įžeidimą gresia bauda iki 289 eurų arba administracinis areštas iki 30 parų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupraskit manęs teisingai,

nesupraskit manęs teisingai, portretas
bet,tikiuosi, portugalui išrašė malkų šildymo sezonui...

kaunietis is JAV

kaunietis is JAV portretas
Amerikej butu nusautas toks debilas

Taigi

Taigi portretas
Veikiausiai vilniečiai bijo, kad pro seimo langą pamatys Karbauskis, tad jau plūsta Vilniaus girtuokliai į Kauną.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių