Neįgalaus kauniečio nužudymu įtariamas jo brolis

Trečiadienio vakare Kaune rastas nužudytas neįgalus pensininkas. Velionio galva galėjo būti sužalota ramentu, kuriais pasiramsčiuodamas jis vaikščiojo. Įtariant šiuo nusikaltimu sulaikytas jaunesnysis nužudytojo brolis.

61-erių metų įtariamasis, prisistatęs kaimynams Arūnu, pats ir pranešė apie šį nusikaltimą. Jis teigė pakirdęs po išgertuvių su broliu, pas kurį viešėjo, iš miegų, ir pamatęs kambario šeimininką gulintį kraujo klane. Šis buvo negyvas.

Atvykusi policija sulaikė nužudytojo svečią kaip įtariamąjį. Anot kaimynų, tik po 68-erių Edmundo P. nužudymo jie sužinojo, kad šis turėjo brolį. Tądien pastarasis svečiavosi pas savo vyresnėlį brolį pirmą kartą.

Brolių išgertuvės prasidėjo pirmą valandą dienos ir truko apie penkias valandas. Į pabaigą jiedu jau kalbėjo vienas su kitu pakeltu tonu. Galiausiai stojo mirtina tyla. O po valandos po butą jau vaikščiojo policija bei greitosios medikai. 

Edmundas P. buvo privatizavęs tik vieną kambarį iš trijų bute buvusiame Kauno hidroelektrinės statybininkų bendrabutyje T.Masiulio gatvėje. Kituose dviejuose gyvena senelis su anūku. Pastarieji pasakojo, kad jų kaimyno svečio rankos bei striukė, atvykus policijai, buvo kruvinos. Nors šis ir teigė neprisimenantis, kad galėjo užmušti brolį, daugiau įtariamųjų nebuvo, nes jiedu girtavo dviese.

Nužudytojo veide bei galvoje ekspertai konstatavo muštines-kirstines žaizdas. Šalia mėtėsi jo ramentai.

Kauno specialiosioms tarnyboms Edmundo P. butas buvo žinomas kaip lindynė. Anot kaimynų, anksčiau jis su žmona gyveno Žaliakalnyje. Tačiau nekilnojamojo turto agentų, kurie, kaip įtariama, sutuoktinius apgavo, iniciatyva,vieną dieną atsidūrė jų triaukščio Petrašiūnuose kambarėlyje ir buvo priverstas dalintis virtuve bei tualetu su kita tame pačiame bute gyvenančia šeima.

Netrukus sutuoktiniai pavertė savo kambarį lindyne. Anksčiau čia policija bei medikai skubėdavo dėl nesibaigiančių jų konfliktų, kuriais taip pat baigdavosi sutuoktinių išgertuvės.

Vienas toks atvejis šios šeimos galvai baigėsi administracine byla dėl melagingų tarnybų iškvietimo – teismas jį nubaudė 350 litų bauda. Kilus eiliniam kivirčui su žmona, tada jis paskambino į policiją ir pranešė, neva ši jį muša. Kaip paaiškėjo atvykus kviestai pagalbai, tai buvo jo kerštas žmonai, kuri ankstesniais atvejais kviesdavo policiją jam. Tada Edmundui P. konstatuotas vidutinis girtumas – 1,61 prom. alkoholio. Kaip ir jo jaunesniajam broliui, sulaikytam trečiadienio vakare jau dėl jo paties nužudymo. Šis tą vakarą pripūtė 1,77 promiles alkoholio.

Edmundo P. žmona mirė prieš pusantrų metų. Ir pastaruoju metu, nepragyvendamas iš savo varganos pensijos, siekusios vos 98 eurus, jis, anot kaimynų, vis dažniau rausdavosi aplinkinių daugiabučių šiukšlių konteineriuose.   

Šiemet Kaune pradėta 20 ikiteisminių tyrimų dėl nužudymų. Įtariamieji tebeieškomi tik trijuose.


Šiame straipsnyje: nusikaltimainužudymasnužudė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių