Kaune nuo žaibinio meningokoko mirė kūdikis

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės medikams šeštadienį nepavyko išgelbėti įtariamo žaibinio meningokoko infekcija užsikrėtusio dviejų mėnesių berniuko. Į Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyrių pristatytas pacientas pateko labai sunkios būklės.

„Šią būklę vadinome kraštutinai sunkia, nes į ligoninę atvykusį kūdikį teko iš karto gaivinti. Mirtis konstatuota po maždaug 1 val. 20 min.“, – pasakojo Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Darius Varaškevičius.

Gydytojai patikrino ir mirusio berniuko brolį dvynį. Jis meningokokine infekcija nebuvo užsikrėtęs. Ligoninėje jam profilaktiškai buvo suleista antibakterinių vaistų profilaktinė dozė.

D. Varaškevičius pridūrė, kad žaibinio meningokoko infekcija vystosi labai greitai. „Esant daugybiniams organų pažeidimams, pacientų išgyvenamumas nėra didelis“, – sakė jis.

Vienintelė priemonė, anot specialistų, galinti apsaugoti nuo tokių tragiškų pasekmių, yra skiepai. D. Varaškevičius pabrėžė, kad tiek daug žaibinio meningokoko infekcijos atvejų pasitaiko tik Lietuvoje, Anglijoje ir Airijoje.

„Dėl šios priežasties Anglijoje ir Airijoje vakcinos nuo meningokokinės infekcijos yra įtrauktos į privalomų skiepų sąrašą. Lietuvoje ši vakcina nėra privaloma“, – aiškino D. Varaškevičius.

Kauno klinikinė ligoninė primena, kad gydymo įstaigoje yra skiepų vakcinų nuo meningokokinės infekcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzz

zzz portretas
Laukim kol Veryga su Minedu nuspręs kompensuoti skiepus :(

laplandia

laplandia portretas
Jei Anglijoje ir Airijoje skiepai prieš meningokokinę infekciją privalomi, kodėl pas mus neprivalomi? Ar anglai ar airiai kvailesni už mus? Kažkaip nesinori tuo tikėti. Greičiau atvirkščiai

Rasa

Rasa portretas
Mažas angelėli, ilsėkis ramybėje, užuojauta tėveliams, o tau MAŽYTI ŽMOGELIUK, Dievulis tur būt tik tiek ir skyrė gyventi. Ilsėkis ramybėje, MAŽYLI...O Jūs tėveliai laikykitės, aišku, lengva rašyti laikykitės, bet visa Lietuva su jumis kartu liūdi.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių