Kaune keturių vyrų muštynės baigėsi mirtimi

Sekmadienio naktį prekybos centro "IKI-Saulėtekis" prieigose įvykdyta žmogžudystė. Įtariamieji sulaikyti po valandos greta esančiame Dainavos parke. Pirmadienį jie suimti mėnesiui.

 

Kauno policijai apie tai, kad prieš kelias minutes nepažįstami asmenys suspardė kelis vyrus, buvo pranešta apie pusę trijų nakties. Apie tai sužinota iš moters, kurios, grįžtančios į namus, iškviesti pagalbą paprašė vienas iš nukentėjusiųjų.

Atskubėjus į įvykio vietą, nelaimėlis, nuo kurio trenkė alkoholiu, aptiktas dalinai aptemusia sąmone. Nuvežus jį į Kauno klinikas, vyriškiui konstatuoti daugybiniai veido kaulų lūžiai. Greta, krūmuose, aptiktas dar vienas vyras. Pastarasis jau buvo be gyvybės ženklų. Nustatyta, kad nužudytasis – šiame mikrorajone gyvenęs 38-erių vyras. Į Klinikų reanimaciją paguldytam antrajam nukentėjusiajam – 48-eri.

Apsupus rajoną, po valandos Dainavos parke buvo sulaikyti du neblaivūs vyrai. Policijos patruliams įtarimą sukėlė kruvini jų drabužiai bei batai. Įtariamiesiems nužudymu bei sunkiu sveikatos sutrikdymu nustatytas sunkus girtumas. 44-erių metų D.V – 2,69 promilės. 37-erių N.G. – 2,37 promilės. Abu jie, anot pareigūnų, taip pat šio mikrorajono gyventojai. Vienas iš jų – jau teistas už plėšimą.

Nukentėjusieji su įtariamaisiais buvo iš matymo pažįstami. Pirminiais duomenimis, iki tragiškai pasibaigusio konflikto jie kartu girtavo. 

Pirmadienį po pietų kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl abiejų įtariamųjų suėmimo. Jie atvežti atskirai. Ir, išvydę žiniasklaidos fotoobjektyvus, elgėsi skirtingai: vienas slėpė veidą, kitas – ne.

Anot teisėsaugininkų, vienas iš jų iki šio įvykio turėjo darbą. Tačiau ar įtariamieji pripažįsta savo kaltę ir, kokius parodymus jie duoda, pareigūnai nekomentuoja. "Jeigu įtariamasis būtų vienas, o čia du", – tik tiek tepasakyta, leidžiant suprasti, kad jų parodymai nesutampa, greičiausiai vienam verčiant kaltę kitam. O apklausti gyvo likusio nukentėjusiojo dar nėra galimybės. Pirminiais duomenimis, jo būklė sunki, tačiau stabili – pavojus gyvybei negresia.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras Rolandas Mackevičius prašė abu įtariamuosius suimti maksimaliam įstatymo leidžiamam terminui – trims mėnesiams. Tačiau teisėja Živilė Bliūdžiuvienė leido juos laikyti už grotų tik mėnesį. Tiesa, vėliau šį terminą galima pratęsti.

"Prokuroras nenurodė planuojamų atlikti konkrečių ikiteisminio tyrimo veiksmų, kurių atlikimas galėtų užtrukti, todėl darytina išvada, jog suėmimo terminas trumpintinas", – taip komentavo savo sprendimą Ž.Bliūdžiuvienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zxc

zxc portretas
Saulėtekio rajone ir toje vietoje kur buvo nužudytas pastoviai lankosi nuo pat ryto bomžai tiesiogine žodžio prasme sėdi prie vadinamo buvusio tualeto ir pačio Saulėtekio ir taip nuo pat ryto iki vakaro o tarpuvartėse dvokia šlapimu ir niekam nerūpi vieša tvarka, kad šlitinėja girti ir taip iki nelaimingo atsitikimo nedaug trūksta

As

As portretas
Na nužudytasis irgi nesventasis.irgi laukė kol uždarys jį.gerdavo laidavo ir telefonus vogdavo.

As

As portretas
Na nužudytasis irgi nesventasis.irgi laukė kol uždarys jį.gerdavo laidavo ir telefonus vogdavo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių