Gaisras Šančiuose: apie nelaimę pranešė iš kamino virstantys juodi dūmai

Ketvirtadienį Kauno ugniagesių pagalbos prireikė L. Ivinskio g. gyventojams – nedideliame mediniame name kilo gaisras.

Kad atsitiko nelaimė, žmonės suprato, kai pamatė iš namo kamino ir pastogės besiveržiančius juodus dūmus, todėl paskambino bendrosios pagalbos telefonu ir išsikvietė ugniagesius.

Pirminiais duomenimis, gaisro židinys buvo prie kamino, todėl įtariama, kad ugnis įsiplieskė, nes kaminas nebuvo išvalytas. Ugniagesiams teko nuardyti skarda dengtą stogą ir jo perdangas, kad kuo skubiau užgesinti ugnį.

„Gaisras likviduotas greitai, todėl namas nesudegė. Kodėl jis kilo, paaiškės tik tada, kai ugniagesiai pateiks savo išvadas“, – portalui kaunodiena.lt teigė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Primename, kad prieš kiekvieną šildymo sezoną privalu pasirūpinti name esančiais kaminais ir dūmtraukiais. Viena pagrindinių taisyklių – nekūrenti židinio jam neskirtu kuru (pvz., plastmasės, gumos dirbiniais ir pan.). 

Dūmtraukiai ir įdėklai turi būti valomi ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius šildymo sezono metu ir prieš šildymo sezoną. Dūmtraukių valymui turi būti naudojami specialūs įrankiai (šepečiai), pagaminti iš nerūdijančio plieno arba polimerinių medžiagų.

Nevalyti kaminai ir dūmtraukiai yra pavojingi, nes gali užsidegti suodžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaminkrėtys

Kaminkrėtys portretas
Kaminkretys 867240204 www.domustuta.lt

Kaminkretys tel.: 867240204

Kaminkretys tel.: 867240204 portretas
Valau kaminus, krosnis, židinius WWW.Gattix.com
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių