Kaune išprievartauta 17-metė: įtariamieji – panašaus amžiaus

  • Teksto dydis:

Antradienį Kaune oraliniu būdu išprievartauta 17-metė. Pirminiais duomenimis, nusikaltimas įvykdytas liudininkų akivaizdoje. Vienam iš jų pareikštas kaltinimas dėl nukentėjusiosios mobiliojo telefono vagystės.

Nusikaltimas įvykdytas apie 20 valandą Šilainiuose, vieno Šarkuvos gatvės daugiabučio laiptinėje. Policijos suvestinėse pranešama, kad du iš matymo pažįstami jaunuoliai prievarta oraliniu būdu tenkino lytinę aistrą su 17-mete. O po to pagrobė jos mobiliojo ryšio telefoną. Ar dėl to, kad auka niekam apie tai nepraneštų, ar pasipinigavimo tikslais – dar tikslinama. 

Trečiadienio ryte į apklausą policijoje buvo atvežti keli įtariamieji šiais nusikaltimais. Visi jie – nepilnamečiai. Pirminiais duomenimis, kai kurie – jaunesni už nukentėjusiąją. Tačiau seksualinis prievartavimas priskiriamas vienuolikai nusikaltimų, už kuriuos Lietuvoje atsakoma nuo 14 metų. Už seksualinį nepilnametės prievartavimą gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki 10 metų. 

Po įtariamųjų apklausų dviem iš jų pareikšti įtarimai dėl seksualinio nepilnametės prievartavimo. Trečiajam – dėl atviros mobiliojo telefono vagystės, už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems dar sprendžiama. Tačiau greičiausiai į teismą dėl jų suėmimo nebus kreiptasi – dėl jauno amžiaus, nors seksualinis nepilnametės prievartavimas ir priskiriamas sunkiems nusikaltimams. 

Iki šio įvykio nukentėjusioji bendravo su įtariamaisiais be jokių incidentų. Ar jie nusikaltimo metu buvo blaivūs, dar tikslinama.

Trečiadienį papildomai apklausta ir nukentėjusioji, nes dėl patirto šoko tą patį vakarą buvo sunku su ja susikalbėti.

Pradėtą ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras linkęs neteikti apie šį įvykį jokios informacijos, nes ir nukentėjusioji, ir įtariamieji – nepilnamečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neskriauskit vaikučių,

Neskriauskit vaikučių, portretas
nes jie tiesiog "žaidė". Sodinti už grotų irgi negalima, nes tai vaiko teisių "pažeidimas" ir užtenka pokalbio su psichologu.

as mama

as mama portretas
Auginu dukra. Ir neduok dieve kad kuriai taip!!! Kaio tai neteis ju??? Sodint i kolonijas!!! Kokia jai psichologine trauma visam gyvenimui zmones!!! O jiems pasididziavimas fuuuu kur ritasi pasaulys. Kodel visi tik stebi patycias o ju nestabdo!!!

ww

ww portretas
O taip,zinoma,kam ta kardomoji priemone,tegul tupi laisveje ir terorizuoja nukentejusia,kad pakeistu parodymus. Sitoki nusikaltima padare gyvuliai,o su jais dar terliojamasi. Kazin,jeigu to pareiguno,kuris spres sulaikyti ar paleisti iki teismo,dukra taip isprievartautu,ar jis butu toks "supratingas" ir paliktu tuos isgamas laisveje? Kas cia,vyriskas solidarumas?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių