Kaune ir Norvegijoje siautėjusi gauja teisme slapstėsi nuo žiniasklaidos

Prieš teismą stojo su Kamuoliniais siejamo nusikalstamo susivienijimo, šeimininkavusio ne tik Kaune, bet ir Norvegijoje, branduolys. Kaip jau rašyta, tarp jos narių – ir Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės apsaugininkės vaiko tėvas Mindaugas Ratkevičius. Pastarasis buvo grupuotės vadeivos apsauginis.

Dangstė veidus net žiūrovai

Į Kauno apygardos teismą konvojaus atvežti teisiamieji buvo gerai nusiteikę ir keitėsi juokeliais su dviem iš namų į posėdį atvykusiais savo bendrais – jau minėtu M.Ratkevičiumi bei Igoriu Skromovu, kurį Apeliacinis teismas paleido iš suėmimo į laisvę prieš pat šios bylos perdavimą teismui.

Tačiau visi jie, kaip įmanydami, dengė veidus nuo žiniasklaidos, nors daugumai tai – ne pirma akistata su Temide. Dauguma jų aklinai dengėsi įvairiais spaudos leidiniais. Tačiau kai kurių, apsimuturiavusių šalikais ir užsismaukusių ant akių kepurę, išvaizda priminė juvelyrinių parduotuvių plėšikų.

Buvo linkęs dengtis nuo žiniasklaidos ir su jauna moterimi į šį teismo procesą atėjęs vyriškis, neaišku, ar atlikęs šios, atėjusios pasimatyti su kažkuo iš suimtųjų, palydovo vaidmenį, ar pati moteris atlydėjo šį, galimai teisėsaugininkų nenustatytą, teisiamųjų bendrininką, neištūnojusį slėptuvėje iš smalsumo?

Pirmasis bandymas atversti šią neeilinę bylą nepavyko. Šiuo metu ji –Apeliaciniame teisme, kuriam suimtieji apskundė jų suėmimo pratęsimą. Be to, dėl užimtumo kitose bylose negalėjo dalyvauti dviejų teisiamųjų advokatai. Dėl šios priežasties bei suplanuotų kitų advokatų atostogų (kai kurie iš jų turi už ką atostogauti kas mėnesį) kitas teismo posėdis numatytas tik tarpušvenčiu – gruodžio 27-osios popietę. Likusieji – jau tik kitais metais.

Reto įžūlumo išpuolis

Kaip jau rašyta, M.Ratkevičius buvo sulaikytas per reto įžūlumo išpuolį, surengtą pernai, balandį, prekybos centro „Molas“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Joje vidury baltos dienos mėginta pagrobti du trumpam į Lietuvą  grįžusius Norvegijoje dirbančius kauniečius. Pastarieji  užsitraukė šios gaujos rūstybę, atsisakę laisvu nuo darbo metu platinti Norvegijoje narkotikus. Iš pradžių juos bandyta įbauginti, grasinant susidorojimu su šeimų nariais. Vėliau, nepaisant to, kad buvo pats vidurdienis ir aplinkui – nemažai liudininkų, vienai aukai į galvą įremtas pistoletas. Galiausiai abu jėga įgrūsti į teisiamųjų automobilius.

Šiame išpuolyje dalyvavusiems M.Ratkevičiui, I.Skromovui, Ronaldui Mikočiūnui, Gediminui Vaikšnorui, Edikui Mikučiauskui bei Mindaugui Ališauskui yra pareikšti kaltinimai ne tik dėl neteisėto laisvės atėmimo, bet ir dėl pasikėsinimo nužudyti. Sulaikant juos, rasti net trys koviniai pistoletai. Vienas jų buvo su duslintuvu.

Gaujos planams spėjo užbėgti už akių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su kolegomis iš Norvegijos susekę, kas platina pastarųjų karalystėje hašišą bei metamfetaminą. Minėtas išpuolis surengtas jau sekant šio nusikalstamo susivienijimo, kuriam vadovavo R.Mikočiūnas ir E.Mikučiauskas, narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Kuo toliau tuo labiau ratkevicius nekaltas darosi ,is gaujos nario I apsaugini pavirto :) pabaiga aiski nekaltas :))

a

a portretas
Nu ka,Kazimierai Bortkevičiau,jei Tavo karatistas kaltas, tai ar piršta nusipjausi už prokola,ar Tavo mastymas(poniatijos) tokios kaip šiu džigitų ir Tau nusispjauti į visuomenę?

kunigas

kunigas portretas
o mano buves karate treneris
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių