Kaune gyvenantis Indijos pilietis iš banko pasisavino per 2 milijonus litų

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 2 milijonus litų iš banko pasisavinęs Kaune gyvenantis Indijos pilietis kalinimo įstaigoje praleis penkerius metus.

Daugiau nei 2 milijonus litų iš banko pasisavinęs Kaune gyvenantis Indijos pilietis kalinimo įstaigoje praleis penkerius metus. Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad apylinkės teismas patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinktus prokuroro įrodymus, jog 55 metų Indijos pilietis A.M. apgaule iš banko pasisavino per 2 milijonus litų. 

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad A.M. su "Sampo banku" sudarė faktoringo sutartį, kurios pagrindu bankas avansu sumokėdavo A.M. vadovaujamai įmonei už tariamai parduotus buitinės-komercinės paskirties kilimus Vokietijos įmonėms. 

A.M. bankui pateikdavo suklastotas pirkimo-pardavimo sutartis, neva sudarytas su Vokietijos įmonėmis, bei suklastotas sąskaitas-faktūras. Minėtos įmonės per 120 kalendorinių dienų turėdavo pervesti pinigus į "Sampo banką".

Per pusantrų metų "Sampo bankas" į A.M. įmonės sąskaitą pervedė apie 9,5 milijonus litų, iš kurių per 2 milijonus A.M. pasisavino. 

"Ikiteisminio tyrimo metu buvo siųsti teisinės pagalbos prašymai į Vokietiją. Gautas atsakymas, jog jokių sutarčių ir kilimų, kuriuos neva į Vokietiją siuntė A.M. įmonė, nebuvo", - sakė prokuroras D. Puzinas. 

Baudžiamojon atsakomybėn dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo buvo patraukta ir A.M. žmona, tuo metu buvusi A.M. įmonės akcininkė, ir vyriausioji buhalterė. 

Anksčiau tris kartus už finansinius nusikaltimus teistam A.M. teismas skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę bei 13 tūkst. litų baudą. Jo žmonai, R.M., skirta to paties dydžio - 13 tūkst. litų bauda. 

Taip pat bankas visiškai tenkino "Sampo banko" pareikštą civilinį ieškinį ir priteisė iš sutuoktinių per 765 tūkst. eurų. 

Nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danas_antrasis

Danas_antrasis portretas
Keistas gyvenimas: bankas danų, sukčius - Indijos, o apgaulingą veiką tiria Lietuva ir kalinį išlaikysime mes, lietuviai. O gal verta paprašyti "Sampo" banko, kad jis sumokėtų už kalinio maitinimą ir šildymą (žiemos metu)?

Gedimnas

Gedimnas portretas
Na taigi cia tikriausiai tas indas A. Mitra , apsukrus verslininkas , ale prekyba klimais per europa daro o is tikro vat ka buvo sumastes, banka apgaut :)

anicetas

anicetas portretas
Apgauti visada yra lengviau ,nes jis susiplanuoja planą o banko darbuotojai visą dieną dirba ir pervargsta Trumpinti darbo laiką ir dirbti trimis pamainomis po 5 val ir gauti tą pati atlyginimą ,kaip už 8-10val Sukčiai besąžinės žmonės viską gali padaryti Griežčiau reikia tokius bausti -nupjauti ausį arba nosį.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių