Girtas gaidelis neįveikė klastingo posūkio

Trečiadienio vakare Kaune prisiskraidė dar vienas kelių gaidelis. Prie centrinės Kauno ugniagesių gelbėtojų būstinės mersedeso nesuvaldžiusiam ir elektros apšvietimo stulpą taranavusiam vairuotojui nustatytas beveik sunkus girtumas – 2,45 promilės. 

"Mercedes Benz 300" vairavusį 36-erių Darių G. dar bandė sustabdyti kiti eismo dalyviai. Kilus įtarimui, kad prie įtartinai manevruojančio mersedeso vairo – neblaivus vairuotojas, jie puolė skambinti policijai. Tačiau pareigūnai pavyti įtariamojo automobilio nebespėjo. Vos už poros minučių, apie 19.20 val., iš Nemuno gatvėje įsikūrusios ugniagesių komandos pamainos vado gautas pranešimas, kad prie jų pastato – eismo įvykis. Jį sukėlęs vairuotojas – vos stovi ant kojų.

Netrukus paaiškėjo, kad sukdamas iš Karaliaus Mindaugo prospekto į Nemuno gatvę, automobilio nesuvaldė tas pats įtarimą dėl savo būklės kitiems eismo dalyviams kėlęs vairuotojas.

Avarija įvyko visai netoli D.Poškos gatvėje gyvenančio Dariaus G. namų. Rėždamasis į šaligatvį bei taranuodamas elektros apšvietimo stulpą, jis trenkėsi galva į priekinį stiklą. Tačiau sugebėjo pats išlipti iš apdaužyto automobilio.

Įvykio vieton iškviesti greitosios medikai konstatavo Dariui G. ne tik galvos, bet ir veido sužalojimus. Jis pristatytas į Klinikų skubios pagalbos skyrių.

Laimė, tuo metu nei pėsčiųjų perėja, ties kuria mersedeso vairuotojas nesuvaldė automobilio, nei greta esančiu šaligatviu nėjo praeiviai. Jų patirti sužalojimai galėjo būti kur kas sunkesni.  

Kauno policijos duomenimis, tai pirma Dariaus G., turinčio 18 metų vairuotojo stažą, sukelta avarija. Tačiau jis jau kelis kartus yra nutvertas prie vairo neblaivus. Tiesa, tai buvo prieš keliolika metų. Tada jis vairavo lengvai išgėręs.

Iškalbingas ir paskutinis pareigūnų užfiksuotas Dariaus G. Kelių eismo taisyklių pažeidimas – 2013 m. jis baustas ir už greičio viršijimą.

Anot Nemuno gatvės pastate dirbančių Kauno ugniagesių gelbėtojų, ties jų būstine esantis posūkis į Nemuno gatvę mena jau ne vieną avariją. Ir dažniausiai jo nepavyksta įveikti neblaiviems vairuotojams. Dėl to yra kentėję ne tik elektros stulpai, bet ir medžiai bei prie pėsčiųjų perėjos buvęs šviesoforas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojui

stebetojui portretas
..išprovokavo degtinėlė...arba geri arba vairuoji.Laimė kad žmonės nenukentėjo.

pats kaltas

pats kaltas portretas
prisiskraidė, provokavo neišprovokavo, bet faktas, kad skraidė ne vietoje

vingiavo

vingiavo portretas
vingiavo prospektu, buvo pranesta policijai, bet policija nespejo privaziuot , o jis kalesi i stulpa
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių