Kas kamuoliniams krovė turtus ir kodėl Agurkas Kamuolį vadina draugu?

  • Teksto dydis:

Iš lovų verčiami ir areštinę vežami Kauno kamuolinių gaujos nariais – tokie vaizdai šią savaitę apskriejo visas žiniasklaidos priemones. Mirtiną smūgį kamuoliniams sudavę Lietuvos pareigūnai sulaukė padėkų iš kelių Europos šalių kolegų.

Rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio naujausia septintoji knyga "Kriminalinė Agurkinių odisėja" pasakoja apie garsiausias pastarųjų laikų Agurkinių ir Kamuolinių grupuotes.

Specialiai "Kauno dienai" Dailius Dargis parengė išskirtinį rašinį "Kas tie kamuoliniai?", kuriame atskleidžiamos ne tik gaujos ištakos, bet ir santykiai su kitomis gaujomis, kelionės į Maskvą ir orgijos sugrįžus.

Kamuolinių gaujos lyderis Giedrius Janonis-Kamuolys pastaruosius metus gimtajame Kaune buvo pastebimas ne agresyviai atrodančių vyrų sambūriuose, bet ramiai vaikštinėjantis su sūnumi.

Kaune netrūko kalbų, kad Kamuoliniai vėl paniro į pogrindį ir atidžiai stebi įvykius, kokias galutines bausmes šalies teismai paskirs pagrindiniams Agurkinių gaujos veikėjams.

Per vieną iš pašnekesių Šiaulių kalėjime, Agurkinių gaujos lyderiu Sauliumi Velečka-Agurku aiškiai leisdamas suprasti, kad niekada nebuvo jokio žurnalistų pramanyto Agurkinių ir Kamuolinių grupuočių karo, kartu pareiškė, kad su G.Janoniu iki šiol likę gana neblogais pažįstamais.

G. Janonis/Evaldo Šemioto nuotr.

"Nesąmonė tie žiniasklaidoje išpūsti mūsų tarpusavio karai. Pasakysiu trumpai: nebuvo nei tų Kamuolinių, nei tų Agurkinių, – tikino S.Velečka. – Taip, Giedrius turėjo pravardę Kamuolys, nes futbolą žaisdavo. Mes netgi kartu mėgome pažaisti futbolą. Anksčiau išvis buvome labai neblogais draugais, šeimomis bendraudavome."

G.Janonis-Kamuolys – vienas paskutiniųjų autoritetų Lietuvos kriminalinėje istorijoje. Jis turėjo savą, pagal griežtas gangsterių taisykles veikusią nusikalstamą organizaciją. Agurkinių lyderiu vadinamas S. Velečka, arba Agurkas, ir jo patikėtiniai kur kas labiau priminė verslininkus ar spekuliantus, o Kamuolys ir jo vyrai siautėjo išties nevaržomai kaip tikrieji banditai be jokių stabdžių", – taip Kamuolinių sulaikymą komentavo vienas gerai informuotas šaltinis.

S. Velečka/ Evaldo Virkečio nuotr.

Daugiau apie Kamuolinių gaują, santykius su agurkiniais skaitykite šio šeštadienio "Kauno dienoje", D. Dargio rašinyje "Kas tie kamuoliniai?"



NAUJAUSI KOMENTARAI

JahCity

JahCity portretas
Seima issodinkit

tie

tie portretas
kurie pavydi banditams niekuo nuo ju nesiskiria nes progai pasitaikius ir patys tampa tokiais juk tai velnio sekla......

Zenka

Zenka portretas
O ka jus padaret gero ?ka pavoget ar ka pastatet lopai?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių