Karių vakaronė kaimo turizmo sodyboje baigėsi tragiškai

Savaitgalio vakaronę Garliavos apylinkėse esančioje kaimo turizmo sodyboje vieno Rukloje dislokuoto Lietuvos kariuomenės bataliono kariai prisimins dar ilgai – ryte netikėtai mirė jų tarnybos draugas, išvakarėse dalyvavęs neblaivių vyrų užstalėje kilusiame spontaniškame konflikte.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo šios kaimo turizmo sodybos telefonu, nurodytu internete, atsiliepusi moteris, apie tai, kad atsitiko kažkas blogo, jie sužinojo iš sodyboje įrengtų vaizdo kamerų įrašų. Ir iš karto išskubėjo į įvykio vietą.

Šie įrašai šiandien bus perduoti pakartotinai sodybą apžiūrintiems policijos pareigūnams. Pastarieji pranešimą apie tai, kad joje mirė 1993-iaisiais gimęs vyras gavo šeštadienį, apie 8 val. ryto.

Pirminės apžiūros metu išorinio smurto žymių ant velionio kūno nepastebėta, nors vakaronės dalyviai neslėpė, kad miręs jų tarnybos draugas išvakarėse dalyvavo konflikte, kuris baigėsi muštynėmis.

Pasak kaimo turizmo sodybos, kurioje įvyko tragedija, savininkų, nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio ryto jų sodybą užsisakiusi apie penkiolikos vyrų kompanija linksminosi, vartodama alkoholį. Joje buvo ir viena moteris – portalo žiniomis, kito kario žmona. Būtent ši paramedikė pirmoji puolė į pagalbą šeštadienio ryte, vos pakirdus iš miegų, pradėjusiam dusti, o vėliau ir gargaliuoti, vyro kolegai. Vėliau jį dar bandė gaivinti ir, deja, taip pat nesėkmingai, ir į sodybą atskubėję greitosios pagalbos medikai.

Ikiteisminį tyrimą dėl mįslingos kario mirties priežasties pradėjusi Kauno rajono policija šiandien perdavė jį Karo policijai.

Teismo medicinos ekspertai, atlikę velionio palaikų skrodimą, atsakyti, nuo ko jis mirė, negalėjo. Neaptikta jokių galimo smurto žymių, išskyrus įbrėžimą kojoje, kuris tikrai negalėjo sukelti tokias tragiškas pasekmes. Nekonstatuota ir jokių laiku nediagnozuotų lėtinių ligų požymių. Skirti papildomi tyrimai, kurie gali užtrukti iki poros mėnesių.

Sekmadienio ryte Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono „Facebook“ paskyroje atsirado įrašas: „Netekome vieno iš savo ginklo brolių eil. Pauliaus Stabingio, jo gyvybė užgeso šio šeštadienio rytą. Reiškiame užuojautą Pauliaus šeimai ir artimiesiems. Paulius karinę tarnybą pradėjo šauktiniu 2015 m. ir nuo 2017 m. tapo profesinės karo tarnybos kariu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo batalione. Paskutiniuoju metu ėjo granatsvaidininko pareigas III mechanizuotoje pėstininkų kuopoje. Paulius pasižymėjo kaip doras, sąžiningas ir draugiškas karys.“

Kaip portalui teigė šio bataliono štabo viršininkas, majoras Aurelijus Neifaltas, netikėtai miręs iš Prienų kilęs jų granatsvaidininkas, tėvų pageidavimu, bus laidojamas su uniforma ir bus pagerbtas šūvių salve. Nors tragedija įvyko šeštąją P.Stabingio atostogų dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mažiau lakit- mažiau gaišit.

...

... portretas
Laisvoje šaly turim teisę ir laisvai numirt :/.

nesamonė

nesamonė portretas
Pagal tyrimus ir tirejus nieko nerasta, tiesiog sumastė mirti ir mirė, tai yra baisu lietuvoja kad nieko nerasta.......
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių