Kaune – degalų detektyvas („Girtekos“ komentaras)

Ankstų ketvirtadienio rytą kauniečiai užfiksavo policijos pareigūnų darbo akimirkas Kaune, Ekskavatorininkų gatvėje.

Vienoje nuotraukų matyti tarptautinės transporto ir logistikos kompanijos "Girteka Logistics" ženklu pažymėtas krovininis automobilis, šalia jo - trys policijos automobiliai ir iš jų išlipę pareigūnai.   

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Tumelytė portalui kauno.diena.lt teigė, kad visa tai vyko apie 7 val. ryto. Ekskavatorininkų g. pareigūnai važiavo patruliuodami ir prie krovininės transporto priemonės pasuko kilus įtarimui dėl galimai vykusios nelegalios prekybos degalais.

"Buvo rastos talpyklos su skysčiu, skleidžiančiu dyzelino kvapą. Vyksta administracinės teisės pažeidimo tyrimas, pareigūnai aiškinasi aplinkybes", – pasakojo O. Tumelytė. 

"Girteka Logistics" komunikacijos vadovas Kristianas Kaasas Mortensenas portalui kauno.diena.lt situaciją pakomentavo taip: "Didžiuojamės greitomis ir efektyviomis Kauno policijos pastangomis sustabdyti incidentą".

"Girteka Logistics" pernai buvo purtoma Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos. Vėliau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad galbūt sukčiaujant, apgaulingai tvarkant apskaitą bei klastojant dokumentus, iš vilkikų, priklausančių "Girtekos" įmonių grupei ir registruotų Rusijos Federacijoje, į kai kurių įmonių vilkikus buvo perpilamas ne Lietuvos Respublikoje įsigytas dyzelinas, kuris po to buvo naudojamas tų įmonių vilkikams pervežant krovinius Europos valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių